Hoțul de praf de stele de Chelsea Abdullah (recenzie)

Hoțul de praf de stele de Chelsea Abdullah (recenzie)

Hoțul de praf de stele mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam, a avut un conținut pe măsura exploziei de mister de pe copertă. Astfel Chelsea Abdullah a ajuns pe lista autorilor de la care am așteptări în materie de fantasy pentru următoarele romane din trilogia Marea de Nisip.

Inspirat din povești nemuritoare

Atunci când magia din nemărginita întindere a deșertului se face cunoscută oamenilor care caută puteri ce nu le aparțin, nu poate ieși decât o poveste fermecătoare. La fel de intensă și de provocatoare ca cele din O mie și una de nopți, după care s-a inspirat autoarea acestui roman.

Paginile sunt pline de legende și creaturi preluate din mitologia arabă. Personaje cu care nu am mai avut de-a face, dar care mi-au captat toată atenția și m-au transportat printr-un folclor fascinant. În acest cadru este plasată Negustoareasa de la Miezul Nopții, garda de corp a acesteia, Sultanul și fiii săi, dar și creaturile care sunt în război cu oamenii. Sau poate că oamenii sunt de fapt problema? Este unul dintre punctele care cer rezolvare, cine este vinovat până la urmă?

 

Cu ecouri din poveștile clasice din O mie și una de nopți, printre care Aladdin și Ali Baba și cei patruzeci de hoți, și aducând un omagiu legendarei Șeherezada, Hoțul de Praf de Stele reușește să creeze o lume proprie spectaculoasă și să atragă cititorii într-o aventură incredibilă, minuțios desfășurată. — Kirkus

 

A fost odată ca niciodată …

Toate personajele au o poveste tristă în spate și un motiv pentru a duce la capăt călătoria la baza căreia stă întreaga poveste. O trupă atipică pornește în căutarea unei relicve cu ajutorul căreia stăpânul acesteia va căpăta puteri nebănuite. Se vor forma legături, altele vor slăbi și unele vor rămâne într-o zonă gri, fiindcă minciunile atacă încrederea și dezvoltă incertitudinea. Va fi o aventură pe cinste, cu răsturnări de situație, acțiune, povești și farmece. 

Vă recomand cu drag Hotul de praf de stele în cazul în care doriți să evadați puțin din realitate și să pătrundeți într-o atmosferă misterioasă.

Hoțul de praf de stele este disponibilă pe  Bookzone, Libris, Storia.

Aici găsești alte recenzii pentru cărți apărute la editura Storia

  • Titlu: Hoțul de praf de stele
  • Autor: Chelsea Abdullah
  • Editura: Storia Books
  • An apariție: 2023
  • Număr de pagini: 584

Adauga comentariul