Recenzie: „Copilăria fermecată” de Ioana Trif

Recenzie: „Copilăria fermecată” de Ioana Trif

Copilăria fermecată din cartea Ioanei Trif se poate transforma instant în copilăria ta. Jucăuşă şi plină de aventură, lectura te îmbie la visare. Acest lucru se întâmplă rapid, încă de la primele pagini. Consider că este o carte pentru copii şi adulţi în egală măsură. Cu siguranţă copilaşii se vor îndrăgosti instant de gemenii vedetă care au parte de o copilărie liniştită, departe de zgomotul şi nebunia oraşului. În schimb, adulţii vor cădea în butoiul cu amintiri.

Gruia şi Novac sunt frăţiorii care au norocul să locuiască la ţară, cu bunicii, cu pisoii şi cu timpul care pare fără graniţe. Sunt iubiţi şi răsfăţaţi cu toate bunătăţile posibile dar, cel mai important, conduşi prin viaţă de cei care au o vastă experienţă. Bunicii au mereu un farmec aparte pentru cei care abia pornesc la drum, aşa cum i-am văzut şi pe cei din carte.

Copilăria fermecată de Ioana Trif

O lume de poveste

Am descoperit-o pe Ioana cu ajutorul cărţii Omul a uitat că trebuie să moară. În momentul în care am avut în braţe Copilăria feremecată, am fost foarte curioasă să ştiu ce anume îmi va transmite şi care va fi stilul în care este scrisă povestea. Deoarece nu am mai citit de mult o astfel de carte, îmi era oarecum teamă de lectură. Toate îndoielile mi-au dispărut încă de la primele pagini. Cumva, autoarea a reuşit să redevină copil şi să mă tragă şi pe mine după ea în lumea ei, a noastră, a tuturor.

În fiecare pagină mi-am căutat copilăria, după fiecare capitol mi-am luat câte un moment pentru a-mi rememora amintirile ce se năşteau în urma descrierilor din carte. Am fost într-o continuă visare şi încântare, însă am avut şi o tristeţe, aceea de a termina cartea în câteva ore. Tare mi-aş fi dorit să mai aflu, să mai descopăr. Aş fi putut citi mult şi bine rânduri de acest fel şi nu m-aş fi plictisit.

Înţelepţii din vieţile noastre

Mi-a plăcut mult faptul că s-a pus accent pe înţelepciunea bătrânilor. Căci, pe lângă faptul că lectura prezintă aventuri diverse din viaţa gemenilor, aceasta ne oferă şi sfaturi despre viaţă spuse într-un mod accesibil. Bunicii poveştii sunt oameni de la care ai ce învăţa, au suflete curate şi ştiu ceea ce noi încă nu am aflat. Au bunătatea pe care ar trebui să o posede orice persoană şi sunt oamenii cu care toţi ar trebui să discutam măcar o dată în viaţă.

 

– Bunico, ce faci aici? o întrebau gemenii câteodată.

-Pai ce sa fac, dragii bunicii, ascult vântul!

Încercaseră şi ei să asculte vântul, însă nu reuşiseră să înţeleagă despre ce era vorba. Bunica le spusese că era necesar să aibă răbdare şi desigur să ciulească bine urechile. Şi aveau să audă şi ei cândva ce veşti aducea vântul, de peste mări şi ţări.

 

Copilăria fermecată este o carte pentru toţi. O recomand cu drag copiilor şi, mai ales, adulţilor. Este perfectă pentru această perioadă agitată prin care trecem căci ne ajută să ne deconectăm. Reuşim prin intermediul ei să ne amintim şi să ne dorim să putem fi şi noi în stare să realizăm astfel de amintiri pentru alţii. Îi mulţumesc autoarei pentru această poveste şi îi urez mult succes în următoarele proiecte.

Dacă doriţi să achiziţionaţi cartea o puteţi găsi aici.

Şi Lumea unei cititoare a scris o recenzie despre această carte, o găsiţi aici.

  • Titlu: Copilăria fermecată
  • Autor: Ioana Trif
  • An apariție: 2020
  • Editura: Libris Editorial
  • Număr de pagini: 132

Impartaseste:

Adauga comentariul