Recenzie: „Dinți de lapte” de Zoje Stage

Recenzie: „Dinți de lapte” de Zoje Stage

Dinți de lapte este romanul care a prins un val uimitor pe rețelele de socializare din momentul lansării acestuia. Zoje Stage vine cu o idee nouă de carte, cel puțin pentru mine. Astfel am intrat și eu în cercul persoanelor care și-au dorit mult să citească despre monstrulețul care încearcă să își omoare mama. Dacă nu ești obișnuit cu povești care amintesc de filmele horror, probabil nu va fi o lectură confortabilă. Dacă îți plac însă thrillerele mai dure și nu ai probleme cu subiectele ciudate și, pe alocuri, înfricoșătoare, atunci s-ar putea să te bucuri de o carte unică.

„Dinți de lapte” de Zoje Stage

Un copil diferit

Pentru mine romanul s-a clasat undeva la mijloc în topul preferințelor. Punctele pozitive au fost obținute din ideea pricipală și sentimetele pe care a reușit să mi le transmită. Cele în minus au provenit de la descrierile lungi și repetitive referitoare la boala lui Suzette, dar și apariția lor în momente în care nu își aveau rostul. Nu m-am gândit prea mult la sentimentele fetiței Hanna, să decid dacă ar putea avea o așa gândire complexă la o vârstă atât de fragedă, fiindcă aș fi stricat plăcerea lecturii. M-am prefăcut că se poate întampla așa ceva de dragul subiectului și am rămas doar la aceste nemulțumiri.

Dinți de lapte se citește ușor, are un ritm alert și nu îți oferă prea multe ocazii în care să o lași din mână. Nebunia Hannei te prinde, îți accelerează pulsul și te poate face să o urăști într-un mare fel. Are o atitudine total deplasată față de mamă și o iubire exagerată față de tată. Ar face orice pentru o îmbrățișare din partea acestuia, simte afecțiune pură venită din acel loc și astfel are momente în care se simte și este văzută din afară aproape ca un copil normal. Nebunia micuței se declanșează în momentul contactului cu Suzette. Ori nu am prins eu motivul, ori nu a fost expus cum trebuie, cert este că nu am priceput la un nivel acceptabil de ce există toată această ură între cele două.

 

Pentru o clipă, se fixară cu privirile, studiindu-și reciproc armele: Hanna ținea în ambele mâini un ciocan, iar Suzette, mobilul:
– Ce faci?

Aproape că vedea intenția pe fața fiicei ei, sclipirea criminală din privire. Dar Hanna nu făcu decât un pas, intrând în cameră.

 

Recomandare de thriller

Hanna este un personaj cu surprize. Te face să îți imaginezi zâmbetul ei diabolic și aștepți cu teamă următoarea mișcare. Este imprevizibilă, are gânduri complexe și rele, lucru care în mod sigur indică probleme psihice. Cu toate acestea, se duce o luptă în acea familie între toți membrii, nu doar între fete. Apare negarea, furia și uneori acceptarea. Ai ocazia să intri în mijlocul unei familii cu probleme de comunicare și te avertizez că frustrarea poate ajunge la cote maxime atunci când vezi toate acele decizii greșite luate de personaje.

Nu pot să spun dacă finalul m-a satisfăcut sau nu, fiindcă mi-a lăsat impresia de un următor volum. Este posibil să mă înșel sau nu, îmi puteți spune și părerea voastră. Vă recomand acest roman atipic și vă provoc la o stare de calm atunci când îl citiți, fiindcă acel mic drăcușor va face tot posibilul să vă scoată din sărite.

Dinți de lapte poate fi găsită aici, aici sau aici.

  • Titlu: Dinți de lapte
  • Autor: Zoje Stage
  • An apariție: 2021
  • Editura: Corint
  • Număr de pagini: 432

Impartaseste:

Adauga comentariul