Recenzie: ”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” de Krystal Sutherland

Recenzie: ”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” de Krystal Sutherland

O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri este cartea care s-ar putea să îmi fi diminuat fricile. Chiar dacă nu le-a șters de tot, măcar le-a mai scăzut din intensitate. Da, am frici mai mult sau mai puțin importante. Nu se ridică la nivelul celor din carte, din fericire, dar cunosc persoane care sunt în acea zonă.

Din modul în care am început cred că v-ați dat seama că această carte este un pic mai mult decât o copertă frumoasă și un titlu lung cât toate zilele de post. Nu rezonez absolut deloc cu cărțile de dezvoltare personală fiindcă am impresia că mereu se învârt în jurul cozii și în final nu ajung la nicio concluzie. Aici intervin lecturile ca aceasta, care îți trântește în față problema, ți-o exemplifică și îți mai și oferă o rezolvare. Este fină linia dintre ficțiunea cărții și realitatea noastră, atât de subțire că uneori nici nu realizezi că te identifici cu ceea ce este prezentat.

O lista semidefinitva a celor mai ingrozitoare cosmaruriUn blestem pentru 3 generații

Esther Solar trăiește într-o familie în care blestemele se țin lanț din momentul în care unul dintre membrii familiei s-a întâlnit cu Moartea. Au obsesii și frici care îi definesc, motiv care a dus la destrămarea înceată dar sigură a legăturilor. Pare că toate aceste lucruri au ajuns normalitatea lor, dar apar mici momente în care parcă și-ar dori să simtă vechea căldură pe care le-o ofererea căminul. Dar cum să facă asta?

 

Da, cei din familia Solar au fost omorâți de temerile lor. Esther nu voia să se lase consumată de o teamă atât de mult încât să ajungă să îi conducă viața și apoi să îi aducă moartea. Așa că, de fiecare dată când îi era frică, orcât de puțin, de ceva, trecea lucrul acela pe listă și îl evita cu sfințenie. Dacă nu te gândeai prea mult la anxietate, nu o hrăneai, nu putea să te doboare.

 

Cartea te introduce în viața acestor oameni ciudați într-un mod amuzant și relaxant. Protagoniștii sunt adolescenți, dar problemele pe care le au sunt prezente la orice vârstă. Subiectele abordate sunt duse la extrem, iar acest lucru te face să vezi clar unde poate duce anxietatea, cum se manifestă și cât de periculos este să cazi în depresie. Sunt subiecte grele, însă sunt prezentate într-o formă comică. Toate stările prin care trece Esther în încercarea de a pune curajul în fața fricilor te poate ajuta fie că ești adult, fie că ești adolescent.

O listă cu motive să trăiești

Dacă vă hotărâți să citiți cartea, o să luați parte la învingerea temerilor, veți întâlni povești triste, amuzante și veți porni alături de acești copii în căutarea Morții. Fiecare are o socoteală cu ea la un moment dat, însă ce faci până la inevitabila întâlnire? Trăiești pentru a o aștepta sau pentru a uita că există? Vă recomand cartea pentru momente în care vă doriți o lectură ușoară, rapidă și simpatică. Mi-a spus cineva că ar vedea un film realizat după această poveste și sunt total de acord.

O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri  este disponibilă pe Bookzone, Cartepedia, Libris sau Cărturești.

  • Titlu: O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri
  • Autor: Krystal Sutherland
  • Editura: STORIA
  • An apariție: 2019
  • Număr de pagini:352

Adauga comentariul