Recenzie: „Soluția coliniarității. Contrapunct” de Bianca Nemeș

Recenzie: „Soluția coliniarității. Contrapunct” de Bianca Nemeș

Soluția coliniarității. Contrapunct fost o lectură în care am simțit o răbufnire și o dorință profundă de a ajuta. Bianca Nemeș a publicat într-o  perioadă în care toți am cam pierdut esența vieții și am intrat într-un fel de depresie. În ultimii ani am văzut mai puține zâmbete și mai multe întrebări legate de rostul și existența fiecăruia. Uneori parcă ne pierdem puțin pe drumul vieții și nu mai știm ce cale să alegem. Așa cum am descoperit și în aceste pagini, totul ține de gândurile și acțiunile noastre dar, mai ales, de conștientizarea faptului ca trăim. Pur și simplu.

 

Privește și întreabă-te: ce prețuiești la existența ta? Trăiești sau doar exiști dus de curentele contemporane care nu înseamnă decât efemeritate și dependență? Te simți singur, cu toții o simțim uneori, atât fizic când nu ai lângă tine persoane dragi, dar și emoțional când nicio prezență nu este suficientă.

Atunci intervii tu.

 

solutia coliniaritatii de bianca nemes

 

Citesc foarte rar cărți de dezvoltare personală sau cărți care duc în această direcție, dar atunci când o fac nu mă aștept să îmi ofere o soluție pentru problemele din viața mea. Mi-a plăcut că subiectul cărții nu a fost unul care îți promite marea cu sarea, ci unul care te îndeamnă să îți pui niște întrebări esențiale. Mai departe depinde de tine cât dorești să îl dezvolți în minte, astfel încât să realizezi lipsurile personale.

Tu cât timp aloci pentru diagnoza minții tale?

Citisem undeva că este o carte ușoară. Mie nu mi s-a părut deloc așa, două motive am pentru asta. În primul rând subiectele abordate mi se par importante, fiindcă până la urmă ce poate avea mai mare greutate dacă nu sănătatea noastră mintală? În al doilea rând există un limbaj mai avansat între aceste pagini. Aici mie mi s-a părut a fi un minus mic.

Nu spun că nu îmi place să descopăr cuvinte noi al căror înțeles să îl caut în dicționar, dar în mare parte a fost obositor și cred că aș fi pătruns mai bine textul dacă exista un limbaj mai accesibil. Cumva acest lucru sărea în ochi, nu i-am găsit întotdeauna rostul și mă făcea să ies din intensitatea lecturii. Nu îmi dau seama dacă de la acest aspect mi s-a părut puțin haotică dezvoltarea ideilor. Multe gânduri, într-un timp scurt.

Spre final am descoperit o altfel de abordare și fix partea aceea m-a făcut să înțeleg că Bianca are potențial și că nu mi-ar fi frică să încerc pe viitor și altă lectură sub semnătura ei. Pentru mine a fost o schimbare de peisaj această carte și mă bucur că am trecut pe listă încă un autor român. Fiind o carte de debut, consider că autoarea poate fi mulțumită de ceea ce a oferit și îi doresc mult curaj pentru proiecte noi.

Soluția coliniarității. Contrapunct este disponibilă pe Librăria Delfin sau Libris.

  • Titlu: Soluția coliniarității. Contrapunct
  • Autor: Bianca Nemeș
  • Editura: RISOPRINT
  • An apariție: 2020
  • Număr de pagini:112

Adauga comentariul