Hoți mărunți de Margaret Owen (recenzie)

Hoți mărunți de Margaret Owen (recenzie)

Primăvara a început pentru mine cu o aventură intensă alături de Hoți mărunți. Margaret Owen a construit o lume complexă, plină de intrigi și probleme care se țin lanț.  Atunci când Moartea și Fortuna te obligă să alegi, când propria mamă te alungă de acasă, când bătăile și batjocura au ajuns la apogeu, nu îți mai rămâne decât să fugi, corect? Vanja Schmidt pare a fi cea mai isteață hoață din Imperiul Binecuvântat al Almandyiei. Lucrează pe cont propriu împotriva tuturor, fără excepție. Este agilă, lacomă, doritoare, răzbunătoare. Mai pe scurt, are toate elementele necesare pentru a atrage furia zeilor. Ceea ce se și întâmplă.

Lăcomia – cheia succesului

În acest roman epic fantasy inspirat din miturile și cultura germană, Owen reinterpretează The Goose Girl, basmul fraților Grimm, și le oferă cititorilor un haos magic parțial jaf, parțial aventură, cu o poveste slow-burn enemies-to-lovers perfectă pentru cititorii visători. – Publishers Weekly

Hoți mărunți a fost un labirint pentru mine. Este o carte cu multe personaje, situații și întâmplări. Îți cere să te concentrezi și să urmărești acțiunea constant. Nu este una dintre acele cărți în timpul căreia mai poți visa și la ale tale fiindcă nu îți dă voie. Ceea ce mi-a plăcut. În spatele cortinei întâmplărilor vin sentimente de care fiecare dintre noi am fost legați la un moment dat. Prin Vanja vom învăța sau ne vom reaminti ce înseamnă prietenia și cum se construiește. Odată cu ea vom vedea unde duce lăcomia și cum scăpăm de aceasta. Cu Vanja învățăm multe.

Au fost și momente în care dialogul și situațiile mi s-au părut puerile sau inutile, dar vreau să țin totuși cont de faptul că este o carte 14+ și încerc să o judec prin ochii unui adolescent. La această carte nu simt nevoia să fiu un adult morocănos, ci un copil care se ia la trântă cu creaturile din coșmarurile personajelor. Hoți mărunți vine ca recomandare din partea mea în cazul în care sunteți în căutare de un fantasy antrenant.

Hoti marunti este disponibilă pe Librex, Cărturești, Libris, Storia

  • Titlu: Hoti marunti
  • Autor: Margaret Owen
  • Editura: STORIA BOOKS
  • An apariție: 2022
  • Număr de pagini: 600

Impartaseste:

Adauga comentariul