Imposibil de Sarah Lotz (recenzie)

Imposibil de Sarah Lotz (recenzie)

Este imposibil să scrii despre cartea Imposibil la adevăratul ei potențial. Asta dacă nu cumva dorești să oferi spoilere, adică acele mici și importante informații care strică plăcerea lecturii. Apropo de asta, să nu cumva să citiți ce scrie pe Goodreads despre ea fiindcă e teroare, oamenii chiar nu vor să ne lase să descoperim pe cont propriu frumusețea subiectului. Sarah Lotz a venit cu o idee unică de carte, cel puțin pentru lista mea de lecturi fiindcă nu am mai citit ceva asemănător.

Imposibil de Sarah Lotz
Imposibil de Sarah Lotz

Orice este posibil

Nu e o poveste de dragoste, e… ceva mai mult și mai complicat. O poveste neobișnuită care are ca protagoniști doi oameni obișnuiți. Bee m-a topit de la început. A lăsat acea impresie de femeie drăguță, cu capul în nori, dezorganizată pe partea personală, dar profesională în cea a afacerilor. Face o treabă excelentă în zona de remodelare a rochiilor de mireasă, această activitate fiind propice pentru răzbunarea tuturor relațiilor eșuate, în special a ei. Are o cea mai bună prietenă și încearcă constant să aducă noul în viața ei. Astfel s-ar descrie viața lui Bee până în momentul întâlnirii cu Nick. După asta nimic nu a mai fost la fel.

Nick mi s-a părut mult mai complicat decât Bee. Este și normal, ținând cont că este scriitor. Ratat, adevărat, dar tot scriitor. Zilele lui se învârt într-un cerc monoton și pare că norocul nu vrea să aibă de-a face cu el. Se simte neputincios atât pe plan personal, cât și pe cel profesional. Singura confidentă din viața lui și cea care nu l-a trădat niciodată este cățelușa lui. Este sătul de toate persoanele în care cândva avea încredere și frustrat pe cei care nu îi apreciază munca. Atât de rău încât trimite un email plin de venin, dar nu către cine trebuie.

 

Cu adevărat extraordinară! M-a dat peste cap – într-un sens bun – și m-a făcut să mă întreb cât de mult din ea ar putea fi adevărat. O carte ingenioasă și minunat scrisă. –  Jill Mansell 

 

Imposibil – carte cel puțin interesantă

Povestea celor doi începe dintr-o greșeală de scriere. Sunt sigură că mulți dintre voi vă amintiți acele mesaje amuzante, ironice, jucăușe pe care le-ați avut la un moment dat pe internet cu o anumită persoană. Diferența în cazul de față este că cei doi nu știau absolut nimic unul despre celălalt, inclusiv aspectul fizic pe care au decis să îl țină secret. Să vorbești liber cu un necunoscut li s-a părut o eliberare, să își poată exprima cele mai adânci gânduri fără să fie judecați a fost elementul care i-a apropiat atât de mult încât au decis să facă pasul următor. Întâlnirea. Mare greșeală.

Imposibil este una dintre acele cărți care oferă o pată de culoare în bibliotecă. Este o carte vie, inteligent scrisă, surprinzătoare. A avut și momente în care am simțit că bate pasul pe loc în unele paragrafe sau că se grăbește prea tare în altele. Este puerilă în unele momente, dar asta nu deranjează prea tare dacă pleci de la ideea că ești dispus să intri în jocul celor doi. Nu prea poți nici să spui că este imposibil, fiindcă în cuplul Bee – Nick totul este posibil. Vă provoc să încercați și să vedem dacă acceptați sau nu situația. 

Imposibil este disponibilă pe Bookzone, Libris, Cartepedia.

Aici găsești alte recenzii pentru cărți apărute la editura Storia

  • Titlu: Imposibil
  • Autor: Sarah Lotz
  • Editura: Storia
  • An apariție: 2023
  • Număr de pagini: 512

Impartaseste:

Adauga comentariul