Interviu cu Corina-Rodica Farago

Interviu cu Corina-Rodica Farago

 

Despre viața de zi cu zi…

 

• Dacă ai putea alege un cuvânt care să te descrie, care ar fi acela?

Hmm, interesantă întrebare! Să descrii tot ce ești, ce știi sau ce faci într-un  singur cuvânt?! Mă străduiesc să găsesc, dar îmi apare în minte unul singur : suflet! Sunt un suflet venit pe pământ să experimenteze viața, în felurite moduri : prin iubire și suferință, dans și culoare, umbre și obstacole. Cred că am și o misiune, aceea de a strânge toate trăirile într-o cămăruță secretă a inimii mele, unde sunt topite și remodelate, iar apoi de a le reda alchimizate, sufletelor cititorilor.

 

• Ce ți-ai dorit să fii atunci când erai mică?

Când eram foarte mică, îmi doream să vând la o tonetă de înghețată. Ei, da, îmi place foarte mult înghețata, aceasta este explicația, desigur! După ce am mai crescut puțin, spuneam tuturor că vreau să „mă fac” doctoriță, apoi profesoară, apoi ingineră. Cam aceasta a fost ordinea. Prima și ultima dintre profesii nu mi s-au potrivit, iar pe cea din mijloc am practicat-o o vreme. Provocarea vieții profesionale a venit din partea cifrelor. Atunci când nu scriu, calculez. Sunt economistă.

Dacă mă întrebați cum se împacă cifrele cu literele, răspunsul este că nu se împacă, ci se susțin, se completează. Fiecare cuvânt are o semnificație și o anumită încărcătură energetică. Imaginați-vă câte cuvinte sunt într-o carte, îndeosebi într-una care conține mesaje optimiste și idei inspiraționale și impactul imens pe care îl pot avea acestea.

În numerologie, fiecare cifră dezvăluie câte un detaliu, un indiciu, care uneori te poate salva. De cine? Poate chiar de tine însuți și de răul pe care ți l-ai putea face inconștient. 

 

• În care perioadă a zilei te simți cel mai productivă?

Peste zi am o energie destul de constantă, însă spre seară productivitatea scade vertiginos. Nopțile sunt pentru somn, pentru refacere și de ce nu, pentru vise frumoase, la fel cum diminețile sunt pentru umplerea plămânilor cu aer curat, programarea zilei în curs și deplasarea spre întâlnirea cu cifrele.

 

În postura de cititor…

 

• Ce carte citești în momentul de față?

„Arta devenirii tale”, de Anatol Basarab.

 

• Care este autorul tău preferat? Dar cartea preferată?

Îmi plac cărțile de dezvoltare personală, dar mai ales cele care tratează teme spirituale. Sunt atât de multe bune, încât ar fi nedrept să menționez o singură carte sau un singur autor. Îmi place Wayne Dyer – Există o soluție spirituală pentru orice problemă; Louise Hay – „Poți să-ți vindeci viața”; Jerry Sargent – „Steaua Magică”; Pamela Kribbe- „Femeia interzisă vorbește”; Anita Moorjani- „Am murit și m-am descoperit pe mine însămi” și multe altele.

 

• Te exteriorizezi atunci când citești?

Evident! Dacă îmi vine să râd sau să plâng, o fac! Dacă îmi place ceva foarte mult, recitesc de câteva ori pasajul cu pricina, eventual notez ideea într-un caiet sau o citesc celei mai bune prietene, o discut, o împărtășesc.

 

În postura de scriitor…

 

• Îți propui o perioadă din zi în care să scrii sau inspirația apare în cele mai neașteptate momente?

Da și nu! Îmi propun să scriu și uneori iese ceva deosebit, iar alteori nu iese nimic. Când îmi vin idei, le notez și apoi fac în așa fel încât să mă așez în fața laptopului și să dau drumul cuvintelor să se aștearnă frumos. Degetele se mișcă rapid pe tastatură, de parcă nu mai au răbdare să fie coordonate de ceea ce le dictează creierul. Atunci îmi place cel mai mult. Acelea sunt momente magice, de ghidare divină.

 

• Ce te inspiră cel mai mult atunci când scrii?

Trăirile mele și ale celorlați. Îmi place să observ oamenii, să îi ascult, să îi înțeleg și sunt captivată de diversitatea infinită a naturii umane.

 

Ce preferi?

 

• Ceai sau cafea?

Ambele, nu în egală măsură, dar cu măsură 🙂

 

• Munte sau mare?

M-am născut la munte, am fost îndrăgostită de mare, dar prima iubire nu se uită niciodată. Munte!

 

• Pantofi sau teneși?

Pantofi, dar obligatoriu fără toc!

 

Unde te pot găsi cititorii și de unde îți pot cumpăra cărțile?

 

Pe facebook : Corina Farago

Email : corina.farago@gmail.com

Cele două cărți pe care le-am scris până în prezent, pot fi găsite pe mai multe site-uri ale librăriilor online, după o căutare sumară pe internet sau pe link-urile de mai jos :

 –  „Între noi și eternitate”

„SANINA”

Cel de-al treilea roman așteaptă să fie tipărit, astfel că va apărea în curând.

Mulțumesc pentru această minunată oportunitate de a intra în contact cu cititorii cărților mele, ocazie cu care îi rog și le voi fi recunoascătoare, dacă în urma lecturii, îmi vor lăsa câteva cuvinte (sau cifre 🙂 ) despre impactul pe care l-au avut asupra lor.

Lectură Rod(n)ica!

 

 

Impartaseste:

Comentarii (2)

 1. Anca Rucareanu

  12 feb. 2020 - 10:15

  Ce interviu fain! Felicitări!
  Ma bucur să descopar oameni noi!

  • Cartoteca

   12 feb. 2020 - 10:31

   Îți mulțumesc!

Adauga comentariul