Interviu cu Andrada Rezmuveş

Interviu cu Andrada Rezmuveş

Despre viața de zi cu zi…

 

● Dacă ai putea alege un cuvânt care să descrie viaţa ta, care ar fi acela?

De când sunt mamă, cred că singurul cuvânt care o poate descrie este: aventuroasă. Nu ştii ce îţi poate aduce ziua, ce lucru nou şi absolut minunat vei învăţa alături de puiul tău. Deci, da, viaţa este o aventură pentru mine, una plină de iubire şi cu glas gingaş de copil.

 

● Există vreun lucru pe care îl faci zilnic, fără excepții?

Nu am un obicei anume. Având o fetiță care se află la o vârstă foarte fragedă, întregul meu univers se învârte în jurul ei.

 

● În care perioadă a zilei te simți cel mai productivă?

Noaptea, cu siguranţă. Când toată lumea doarme şi pot fi doar eu cu mine, cu gândurile şi ideile mele.

 

În postura de cititor…

 

● Ce carte citești în momentul de față?

Tocmai am terminat zilele trecute „Nu ne vom desparţi niciodată”, iar momentan fac o pauză de la lectură. Obişnuiesc să fac asta după ce citesc o carte bună, ca să nu am tendința de a o compara cu cea în curs de citire.

 

● Care este autorul tău preferat? Dar cartea preferată?

Colleen Hoover, cu siguranţă, iar romanul meu preferat este „Totul se termină cu noi”. Deşi a primit foarte multe critici, am impresia că autoarea transmite multă emoţie şi o lecţie importantă pentru tinerele domnişoare. Niciodată nu ar trebui să ramânem ancorate într-o relaţie toxică sau abuzivă!

 

● Te exteriorizezi atunci când citești?

Să ştii că nu… Fiind scriitor, depun mai multe emoţii atunci când scriu ceva decât în momentul în care citesc.

 

În postura de scriitor…

 

● Descrie locul în care scrii cel mai des.

Patul, cel mai confortabil dintre toate. Ideile mă lovesc pretutindeni şi când mă aştept mai puţin, dar mintea mea funcţionează mult mai bine la ore târzii!

 

● Îți propui o perioadă din zi în care să scrii sau inspirația apare în cele mai neașteptate momente?

În aceste momente, scrisul nu îmi este prieten. Recunosc, un factor ar putea fi şi faptul că sunt însarcinată, mă simt constant obosită sau pur şi simplu leneşă… Ideile sunt, cheful lipseşte. 😅

 

● Ce te inspiră cel mai mult atunci când scrii?

Muzica! Cărţile mele se bazează mai mult pe dramă, pe sentimentele personajelor și modul lor de gândire, aşadar, melodiile triste sunt cele mai bune prietene ale mele în momentul în care lucrez la un nou proiect. Îţi oferă acea stare de nostalgie aproape delicioasă pe care o poţi transpune în cuvinte.

 

Ce preferi?

 

● Câine sau pisică?

Nu mă pot decide! Iubesc animalele, iar în prezent am şi pisicuţe, şi căţeluşi! 😁

 

● Ceai sau cafea?

Ouch, nici una! Chiar dacă scriitorii se presupune a fi iubitori de cafea, eu prefer să o înlocuiesc cu „Coca-Cola” sau „Pepsi” cât mai rece sau cu cât mai multă gheaţă! 😁

 

●Ciocolată sau vanilie?

Ciocolată, cu siguranţă!

 

Unde te pot găsi cititorii și de unde îți pot cumpăra cărțile?

 

Dacă v-am făcut măcar puţin curioşi în legătură cu ceea ce scriu, romanele mele le puteţi găsi pe site-ul editurii Stylished.

Cel puţin ultimele două, căci seria mea de debut a dispărut anul trecut de pe piaţă.

Îţi mulţumesc, Lavinia, pentru acest interviu minunat! Şi vă mulţumesc vouă, celor care aţi citit, pentru că v-aţi rupt din timpul vostru ca să mă cunoaşteţi mai bine! Vă cuprind!

 

Impartaseste:

Adauga comentariul