Interviu cu Andreea Chiuaru

Interviu cu Andreea Chiuaru

Din lumea reală…

 

Ai vreun anumit ritual pentru primele ore ale dimineții?

Cel mai constant ritual din ultimii 10 ani e că întotdeauna îmi încep dimineața cu o cafea. Până acum, de vreo 3 ani deja citeam în diminețile de weekend. Acum, de când stăm acasă, îmi încep fiecare dimineață citind 10-15 pagini, cât îmi beau cafeaua.

 

Ce personalitate visezi să întâlneşti?

Nu m-am gândit niciodată serios la asta. Sunt mulți autori contemporani cu care mi-ar plăcea să stau la o cafea, însă. Între ei se numără Elena Ferrante, Malcolm Gladwell, Julian Barnes, Brene Brown. Dar sigur mai sunt mulți mulți ani care nu-mi vin acum în minte.

 

Care este cea mai mare dorinţă a ta?

Să-mi dezvolt cât mai multe obiceiuri sănătoase pentru mintea și corpul meu, de la a ajunge să practic sport zilnic și până la meditație. Momentan e work in progress.

 

În lumea cărților…

 

Ce carte citești acum?

Întotdeauna citesc cel puțin două cărți în paralel. Momentan pe raftul cu titluri începute se numără Lebăda neagră de Nassim N. Taleb, Despre prezență de Carlos L Abatte și Pianistul de W. Szpilman.

 

Există vreo carte care te-a făcut să plângi?

În ultimii 3-4 ani, nu cred. Eram mai ușor impresionabilă în liceu, dar nu-mi amintesc exact un titlu. De obicei tind să mă întristez la finalul unei cărți de ficțiune și am nevoie de 30 de minute în care să mă gândesc la ce am citit. Dar de acolo până la lacrimi e cale lungă.

 

Ai vreun loc preferat în care citești?

De un an citesc cu cel mai mare drag în fotoliul meu galben de la Ikea. Însă pe timp de primăvară/vară îmi place mult să citesc în parc, ideal așezată direct pe iarbă și sprijinită de un copac.

 

Ce autor ai recomanda oricând?

Eu nu cred în cărți must-read – cărți pe care le-aș recomanda oricui indiferent de background. Însă din lecturile mele din ultimii ani mi-au rămas în suflet Tetralogia Napoletană a Elenei Ferrante, Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman, Muzeul inocenței de Orhan Pamuk, Eleganța ariciului și seria Melania Lupu. În categoria non-ficțiune mi-a plăcut mult Malcolm Gladwell, Quiet, Sapiens, Puterea obișnuinței, Atomic Habits, Essentialism. Aș putea recomanda cărți la nesfârșit așa că mă opresc aici.

 

Ai intrat vreodată în reading slump?

Nu cred în reading slump. Explicația pe care mi-o dau de fiecare dată e că nu citesc cartea potrivită sau pur și simplu am nevoie de o pauză și accept lucrurile ca atare.

 

Ce preferi?

 

Pantofi sau bascheţi?

Bascheți, haha. Pantofi sport, în general.

 

Ciocolată neagră sau cu lapte?

Ciocolată neagră.

 

Munte sau mare?

Mai degrabă să explorez orașe de fiecare dată când vreau să fug undeva. Nu e nimic mai plăcut decât să te pierzi pe străzile unui oraș pe care-l vezi pentru prima dată, fie el în vârf de munte sau pe malul mării.

 

Unde îți putem urmări activitatea?

 

Pe www.blogdeidei.ro unde scrie micro recenzii pentru tot ce citesc, pe instagram.com/andreea_chiuaru pentru recomandări de cărți și motivație la citit și pe IGTV pentru recenzii pe scurt ale cărților pe care le citesc.

Impartaseste:

Adauga comentariul