Din lumea reală…
● Ai vreun anumit ritual pentru primele ore ale dimineții?
Da, dar nu-l recomand neapărat. De obicei, după ce mă trezesc și-mi fac o minimă rutină de skincare, îmi fac o cafea, fumez o țigară și stau vreo jumătate de oră pe social media.
Ăsta e timpul pe care-l petrec eu cu mine, deci ador liniștea din casă și încerc să mă trezesc cât mai devreme (7-8 dimineața).
● Care este cea mai mare dorință a ta?
Greu… am multe rău. Cred că cea mai mare dorință a mea este să mă bucur de toți cei dragi pentru cât mai mult timp posibil.
● În ce loc crezi că ai putea avea parte de o vacanță de vis?
Visul meu este să ajung în Bora Bora, așa că o invoc drept răspuns la această întrebare.
Din lumea cărților…
● Ce carte citești acum?
„Casa din Marea Azurie„ de TJ Klune și ador faptul că personajul principal are genul de replici pe care le-aș da și eu. Adică avem cam același tip de umor.
● Există vreo carte care te-a făcut să plângi?
Nu prea plâng la cărți în general, dar cea care m-a emoționat cel mai mult a fost “Acolo unde femeile sunt regi”. Nu am plâns în hohote, ci doar mi s-au umezit ochii puternic – ăsta e maximul în materie de lacrimi.
● Ce autor ai recomanda oricând?
Întrebarea asta este grea pentru că nu am un singur autor. Dar, dacă trebuie, trebuie, așa că o nominalizez pe Jennifer Armentrout.
Întrebări de la cititori…
● De unde vine numele de biblioteca ursului?(@friendly_librarian)
Din capul meu vine, uneori am gânduri random și fac chestii cu ele. Voiam neapărat “biblioteca” și cum stau într-o zonă montană, primul cuvânt care mi-a venit în minte a fost “ursului”.
● Cum și când a început pasiunea pentru lectură?(@allyandthebooks)
La vârsta de 7-8 ani am primit de la nașul meu 2 cărți: “Harry Potter și piatra filozofală” și primul volum din “Copiii lămpii fermecate”. Le-am devorat și adorat, iar de atunci am citit în mod constant.
● Simți că ți-a influențat comunitatea de bookstagram alegerea lecturilor? Dacă da, în ce fel?(@carti_cu_greutate)
Da, cu siguranță s-a întâmplat asta. Am început să citesc mai multe cărți populare și nou apărute și am descoperit foarte multe alte titluri. Eu sunt genul de persoană care se entuziasmează de entuziasmul celorlalți – deci, dacă îmi prezinți o carte și te văd ahtiat/ă după ea… o pun pe listă.
● Crezi în viața de apoi?(@ruxandra.author_)
Da, cred într-un fel. Cred că mai există ceva după ce murim și mai cred că acel ceva este o experiență diferită pentru fiecare.
● Ce carte recomanzi oricui, oricând?(@dddaria_dariutza)
Apocalipsa Elementelor, Cartea pierdută a vrăjitoarelor, Acotar, Harry Potter, Verity și Anul de grație. Apoi pun câteva întrebări ajutătoare: vârstă, genuri preferate, alte titluri care i-au plăcut etc.
● Dacă ar fi să te întâlnești cu un personaj, care ar fi el și de ce?(@suzishor)
Dacă ar fi să mă întâlnesc cu un personaj nu m-aș putea hotărî între Roth (Apocalipsa Elementelor) și Rhysand (Acotar) și nu pot să răspund public la restul întrebării. Vă prindeți voi.
● Te-ai gândit vreodată să începi să scrii?(@ancairofte)
Da, m-am gândit și uneori mă gândesc în continuare. Eu mai scriu chestii din când în când, să-i spunem proză scurtă. Am momente când simt că s-a acumulat un exces de cuvinte în mine pe care trebuie să-l pun undeva, așa că atunci scriu. Când termin, mă simt eliberată.
Cred totuși că scopul întrebării era dacă m-am gândit să public, iar aici nu știu ce să spun. Deocamdată nu, rămân la recenzii.
● Ce planuri ai pentru 2022 în ceea ce privește contul?(@heavensside_books)
Doar câteva persoane îmi știu planurile deocamdată, sper să reușesc să fac tot ce mi-am propus. Vreau să mă apuc de manipulare foto. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, manipularea foto înseamnă să îmbini într-o fotografie ce elemente vrei tu astfel încât să ai în final o girafă într-un duș în mijlocul Antarcticii de exemplu. Eu vreau să rămân în sfera cărților totuși, dar sigur v-ați făcut o idee acum.
În afară de asta, vreau să fiu mai activă pe blog, să ajung la zi cu toate recenziile, să-mi diversific articolele și să pun la punct un Newsletter săptămânal.
Unde îți putem urmări activitatea?
În primul rând pe Instagram, aici sunt cea mai activă. Pe @biblioteca.ursului găsiți fotografii și recenzii, conversații pe diverse teme legate de cărți, reacțiile pe care le am când citesc, proiectul #subgenliterar în care explic fiecare subgen în parte și recomand câteva titluri și cred că mai fac chestii, dar trebuie să le vedeți cu ochii voștri.
Pe blog biblioteca-ursului.ro postez recenziile în mărime naturală și-mi dau frâu liber tuturor ideilor.
Am și o pagină de Facebook, Biblioteca Ursului, dar acolo doar dau share articolelor de pe blog, nu am gândit nicio strategie pentru ea.