Interviu cu Simona Stoica

Interviu cu Simona Stoica

Din lumea reală…

 

Ai vreun anumit ritual pentru primele ore ale dimineții?

Mă uit jumătate de oră la desene animate (cred că am văzut de zeci de ori anumite episoade din Viața cu Louie sau Copiii de la 402), apoi îmi pregătesc un ness (dacă mă așteaptă o zi lungă, cu „probleme”) sau un ceai cu mango & papaya (dacă pot să-mi organizez singură programul și nu am niciun deadline la orizont).

 

Ce personalitate visezi să întâlneşti?

Întotdeauna mi-am dorit să-l întâlnesc pe Sir Ian McKellen; am fost vrăjită încă de mică de vocea lui, de când am văzut pentru prima oară Frăția Inelului și mi-am dorit un prieten vrăjitor. Bonus, pentru fani: artificii.

 

Care este cea mai mare dorinţă a ta?

Să public cel puțin un roman în străinătate.

 

În lumea cărților…

 

Ce carte citești acum?

Acum citesc două cărți în paralel: The Winter of the Witch, al treilea volum din The Winternight Trilogy, una din seriile mele preferate, și Mâine poate am să rămân.

 

Care este cartea te-a făcut să te îndrăgosteşti de genul pe care cu toţii ştim că îl iubeşti?

Eu mereu voi prefera genul fantasy, iar „vinovate” sunt două serii: Harry Potter și Cronicile din Wardstone. Dragostea pentru acest gen literar a cunoscut o latură nouă în liceu, când am recitit trilogia Stăpânul Inelelor (prima tentativă a fost un eșec, nu m-am putut acomoda cu stilul lui Tolkien la 12 ani).

 

Care este primul sentiment care iți vine în minte atunci când auzi cuvântul „carte”?

E mai mult o stare, nu un sentiment: libertate.

 

Ai vreun loc preferat în care citești?

Un colț al bibliotecii, unde îmi construiesc uneori un mic fort din perne și pături. Acolo mă simt protejată și ascunsă, ferită de lumea reală.

 

Ce autor ai recomanda oricând?

O să trișez și voi recomanda mai mulți (nu mă pot abține): J. R. R. Toklien, Frank Herbert, Katherine Arden, Leigh Bardugo, Fredrik Backman, J. K. Rowling, John Steinbeck, Sebastian Barry, Robin Hobb, Peter V. Brett, Laini Taylot, Ivan Turgheniev, Joe Abercrombie, James Clavell, Agatha Christie, Naomi Novik & lista continuă.

 

Ai intrat vreodată în reading slump?

Da. Anul 2019 a fost anul RS pentru mine, „surpriza” cea mai mare fiind Călărețul de aramă, care mi-a oferit trei săptămâni de RS.

 

Ce preferi?

Muzică clasică sau contemporană?

Clasică. Fană Ceaikovski și Debussy.

 

Ciocolată neagră sau cu lapte?

Cu lapte. Dar nu refuz ciocolata neagră.

 

Câine sau pisică?

Pisică.

P.S.: Îmi plac mult și câinii, dar nu am voie să pronunț cuvântul în apropiere de Tasha, pisica mea bookaholică. E foarte geloasă.

 

Unde îți putem urmări activitatea?

 

Scriu pe www.palarisme.ro, încerc să surprind esența unei cărți pe simona_sbooks (Instagram) și mă joc literar și cinematografic pe Simona Stoica: Bookaholică şi autoare (Facebook).

 

Impartaseste:

Adauga comentariul