Recenzie: „Călăul” de Daniel Cole
8 octombrie 2020

Recenzie: „Călăul” de Daniel Cole

Călăul este a doua carte din seria care îi urmăreşte pe detectivii Fawkes şi Baxter. În cele mai multe cazuri apare curiozitatea dacă se pot citi separat. Răspunsul meu ar fi da şi nu. Poţi parcurge cartea şi să prinzi actiunea, dar vei pierde foarte multe detalii deoarece nu ai o bază. Se fac foarte multe referiri la cazul din Ragdoll şi, pe lângă faptul că nu le veţi pricepe, poate fi puţin enervant. Vă propun deci să începeţi cu Ragdoll, care este foarte bună în opinia mea, şi apoi să continuaţi cu Călăul care este poate un pic mai slabă, dar nu atât de mult astfel încât să o descalifice din top.

Am descoperit în Daniel Cole un scriitor care are puterea de a aduce iubitorilor de suspans o carte cu substanţă. Am simţit că a gândit bine mişcările personajelor, că a avut grijă de firul acţiunii şi a manevrat întâmplările astfel încât să primim în doze mici indicii şi adrenalină. Personajul central este Emily Baxter – colega sau fosta-colegă a Lupului, tipa care ştie ce face, starul acţiunii. Din momentul în care cazul Păpuşa de cârpe a fost finalizat, aceasta a încercat să stea cât mai departe de astfel de criminali, de întâmplări. Declanşarea unei noi serii de crime face ca timpul de recuperare al acesteia să fie scurtat şi o trimite în mijlocul acţiunii.

Călăul de Daniel Cole

Un déjà vu periculos

Pe lângă crimele principale, autorul a ales ca în paralel să prezinte şi anumite informaţii din viaţa mai puţin ştiută a personajelor. Cumva te îndeamnă să le amesteci şi să mergi pe căi greşite dar, dacă eşti vigilent, reuşeşti să eviţi uşor capcana. Mi-au plăcut personajele care au luat parte la caz, am creat o anumită legătură cu ele şi am simpatizat. Ce nu mi-a plăcut a fost relaţia dintre acestea şi Emily Baxter, relaţie care a alunecat mult prea repede spre o ataşare emoţională puternică. Parcă a fost un pic forţată afecţiunea dintre personaje care va avea un impact puternic asupra firului acţiunii. Nu spun că mi-a displăcut foarte mult, dar aş fi apreciat dacă nu ar fi fost un element-cheie.

 

Şi dacă există Dumnezeu?

Şi dacă există raiul?

Şi dacă există iadul?

Şi dacă…pur şi simplu dacă…suntem deja cu toţii acolo?

 

Un thriller de pus pe listă

Vom avea oameni care au fost la locul nepotrivit în momentul nepotrivit, oameni care vor adera la secte ce nu ar fi trebuit să apară şi oameni care se vor transforma în MARIONETE şi MOMELI. Cazul este construit frumos, detectivii încearcă cu disperare să îşi facă treaba iar criminalul doreşte cu aceeaşi putere să îşi ducă planul la final. Nu pot să vă vorbesc mai mult despre acţiune, în schimb pot să vă recomand să descoperiţi cartea. Imaginile conturate pot avea un anumit impact, dar dacă aveţi stomacul tare sau sunteţi obişnuiţi cu astfel de detalii o să savuraţi aceste romane. Vă doresc lecturi plăcute şi vă aştept părerile!

Cartea o găsiţi aici sau aici.

  • Titlu: Călăul
  • Autor: Daniel Cole
  • An apariție: 2019
  • Editura: Trei
  • Număr de pagini: 463

 

Impartaseste:

Adauga comentariul