Casa de lângă lac de Kate Morton (recenzie)

Casa de lângă lac de Kate Morton (recenzie)

Casa de lângă lac  este „lectura perfectă pentru nopţile lungi”, dar şi pentru zilele de primăvară care încă mai păstrează mirosul iernii. Pot spune că am dat lovitura cu această primă carte citită de la autoarea Kate Morton, căci ceea ce am descoperit între aceste pagini îmi va rămâne mult timp în suflet. Când auzi despre existenţa unui mister, a unei lovituri crunte pentru o familie aristocrată şi legătura acestora cu o casă de lângă lac, nu ai cum să stai deoparte.. aşa că începi să citeşti. Şi nu te mai opreşti.

Cartea este scrisă din perspectiva multor personaje, fiecare are un cuvânt de spus atunci când trebuie, iar acest lucru umple golurile din poveştile celorlalţi şi te ajută să dai o formă puzzle-ului. Cu toate acestea, fiecare ştie ce şi cât să spună astfel încât tensiunea să nu fie slăbită deloc pe parcursul lecturii. Totul se intersectează foarte frumos şi astfel ajungi să cunoşti istoria fiecărui personaj în parte.

O poveste împletită cu multă răbdare

Sadie Sparrow este tânăra a cărei viaţă a depins mereu de rezolvarea enigmelor iar greşeala de începător făcută la locul de muncă a reuşit să o trimită în mijlocul unei probleme rămasă prea mult timp nerezolvată. În una din zilele petrecute în Cornwall, în casa bunicului ei, descoperă un loc ce pare că nu are nicio legătură cu restul zonei. Un domeniu întins, părăsit dar fascinant va ajunge în atenţia acesteia în momentul în care se va hotărî că simţurile sale de detectiv nu o înşeală, iar acolo s-a petrecut loc ceva rău.

Aceeaşi zonă încremenită de timp ni se arată într-o cu totul altă lumină în anul 1933, când familia Edvane se afla în plină activitate în casa cu o istorie stufoasă, cu secrete ascunse în fiecare colţişor şi cu frumosul lac ce îi susţine imaginea impunătoare. Într-o noapte de august a aceluiaşi an ceva se întâmplă ceva inexplicabil care va pune pe fuga întreaga familie. Cu cât am întaintat în lectură, cu atât am cunoscut mai multe personaje şi versiuni de poveşti ale acestora. Fiecare pare să se simtă răspunzător, iar acest lucru le-a condus vieţile şi le-a schimbat destinul.

 

Aşa e viaţa, cu uşi care se deschid către tot felul de posibilităţi şi se închid constant, în timp ce oamenii îşi croiesc drum orbeşte.

 

O istorie fermecătoare

În felul acesta este construită Casa de lângă lac, cu alternarea perioadelor de timp, cu încercările lui Sadie de a scoate la suprafaţă adevarul dar, cel mai plăcut, cu poveştile de viaţă ale acelei familii legate de un secret. Am simţit că personajele au fost bine construite şi totul a corespuns la perfecţie în final. Am călătorit departe cu gândul şi de fiecare dată am ajuns să fac parte din poveste, să fiu cu personajele şi, într-un final, să fiu martoră a acelei nopţi care a dus la destrămarea unui tot.

Cu siguranţă nu va fi ultima carte de la Kate Morton pe care o voi lectura. Vă recomand cartea şi vă urez lecturi plăcute! Dacă doriţi să o achiziţionaţi o găsiţi pe Cărturești sau pe Libris.

 

  • Titlu: Casa de lângă lac
  • Autor: Kate Morton
  • An apariție: 2018
  • Editura: Humanitas Fiction
  • Număr de pagini: 496

Adauga comentariul