Recenzie: „După sfârșit” de Clare Mackintosh

Recenzie: „După sfârșit” de Clare Mackintosh

Articol scris de Margareta Uilaki

O carte perfectă de citit în acest anotimp? Primul gând care apare este vizavi de cartea lui Mackintosh, După Sfârșit. Nu conține zăpadă, turtă dulce, brad sau povestea de dragoste clișeică care este comercializată în această perioadă. Însă este o carte realistă care ne prezintă frumusețea iubirii, clipele magice prin care trece o familie dar și ce se întâmplă când această bulă de fericire se sparge.

Sună prea trist? Din păcate este cruntul adevăr. Oamenii găsesc fericirea, suferă pierderi, au dezamăgiri, dar după își găsesc din nou calea. Și până la urmă asta înseamnă magia vieții, a primi și a oferi iubire, a ierta și speranța că totul va fi bine până la urmă.

În această carte ne este prezentată o familie tânără, unde există împlinire profesională și personală. Nimic nu poate fi mai frumos decât doi oameni care se iubesc și un copil mic care întregește acest tablou. Declinul apare când copilul se îmbolnăvește, părinții fiind sugrumați de durerea de a vedea cum acel pui de om suferă și își pierde zâmbetul molipsitor pe care îl avea. Acești părinți trebuie să ia decizia cea mai grea, ce se întâmplă cu viața propriului copil care zace într-un pat de spital.

 

Știi? Suntem singurii care știu cum este călătoria noastră, ce înseamnă să o parcurgi, spune el și-mi ia mâna. Doar noi.

 

În punctul acesta al poveștii autoarea aplică o abordare foarte interesantă. Ne oferă două perspective ale poveștii. Ce s-ar întâmpla dacă luăm o anumită decizie. Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână. Senzația pe care toți cititorii au experimentat-o măcar o dată. Ai vrea să o citești foarte repede ca să afli cum se termină dar în același timp nu vrei să ajungi la sfârșit. Te ține captivă în aceea lume, simți durerea, fericirea și licărul de speranță a personajelor. Transmite atât de multă emoție, puține cărți ajung la această performanță. Și când credeam că nu mă mai poate surprinde cu nimic, finalul este wow. Această autoare știe cum să își țină cititorii în suspans.

 

Poți să te tot lupți cu ce ai vrea să se întâmple, dar uneori este pur și simplu timpul. Câteodată trebuie să știi când să renunți.

 

Viața noastră este presărată cu bune și cu rele. Cine este fericit acum, să trăiască la maxim pentru că nu știe cât durează. Cine este trist să nu uite că mâine răsare din nou soarele. În jurul nostru apar oameni care ne vor ajuta să găsim iarăși calea cea bună. Cum spune și titlul după sfârșit ne putem vindeca și găsi fericirea.

Cartea poate fi găsită aici, aici sau aici.

 

  • Titlu: După sfârșit
  • Autor: Clare Mackintosh
  • An apariție: 2020
  • Editura: Trei
  • Număr de pagini: 496

Impartaseste:

Adauga comentariul