Recenzie: „Între noi și eternitate” de Corina-Rodica Farago
10 februarie 2020

Recenzie: „Între noi și eternitate” de Corina-Rodica Farago

Între noi și eternitate poate fi o mare de întâmplări și de trăiri sau doar o clipă care să le cuprindă pe toate. Titlul cărții doamnei Rodica-Corina Farago îți oferă o plajă de opțiuni din care să alegi semnificația acestuia. Eu am ales să îl percep ca pe un mesaj pentru suflet, iar în această alegere mi-a fost de mare ajutor conținutul acestei frumoase cărți.

Pași conduși de ceruri

Greu este începutul, să pui mâna pe cartea x și să îți spui că a venit momentul să descoperi tainele care o leagă între cele două coperte. Însă, până la final, există posibilitatea ca greutatea să fie reprezentată de conștientizarea finalizării acestei călătorii. Pentru mine așa a fost, mi-a venit greu să mă despart de Coralia, femeia care a trăit atât pentru alții ,cât și pentru ea și, mai ales, pentru sufletul ei.

Caracterul acesteia a fost conturat cu un scop precis încă din primele pagini atunci când, aflând despre moartea parinților ei, nu s-a transformat într-un copil părăsit și îndurerat ci a zâmbit. Cum de a zâmbit? Uite așa, fiindcă astfel a simțit că și-ar fi dorit mămica ei. Cu acest gând, Coralia a pornit către calea încrederii în Dumnezeu pe tot parcursul vieții și nu puține au fost momentele când ar fi putut renunța.

Pe lângă povestea care ne este transmisă, cartea conține o mulțime de învățături. Totul are la bază dorința de a ne oferi un mesaj, acela de a privi în noi înșine și de a conștientiza ceea ce ne reprezintă și ceea ce ne este destinat să realizăm în această viața scurtă care ne-a fost dată.

 

…indiferent de alegerile pe care le face o persoană, ele nu sunt nici bune, nici rele. Ele doar sunt! Sunt necesare acelui om, în acea etapă, dintr-o anume perspectivă!

 

Viața și alegerile Coraliei nu au fost ușoare, a căzut și s-a ridicat de fiecare dată când a simțit că se îndepărtează de sensul vieții. Recunosc, nu sunt adepta ideilor ce țin de spiritualitate și legătura strânsă dintre meditație și corp dar ceea ce am descoperit m-a uimit și m-a pus pe gânduri în aceeași măsură.

De ce alegem să fim subiectivi când vine vorba de evenimentele prin care trecem și ne resemnăm față de drumul pe care l-am ales? Viața este făcută din alegeri bune sau rele dar pe acestea le putem cataloga abia după ce le-am gândit la rece, iar ceea ce putem deveni se poate schimba în orice moment. Viața este făcută din clipe, poți rata drumul o dată, însă nu te împiedică nimic să cotești atunci când simți că se poate.

Coralia – femeia împlinită

Personajul feminin trece prin multe întâmplări; călătorește și iubește, pierde și câștigă, însă de fiecare dată am simțit și mi-a fost arătată ca o persoană care știe să se bucure. A văzut frumosul în orice urât și și-a condus viața în totalitate după semnele pe care le-a primit și în care a crezut.

Este o fată pe care o îndrăgești repede, citești cu plăcere ceea ce face din viața ei și, față de alte personaje din alte cărți, nu îți dorești niciun moment să o îndrepți tu către un anumit drum. Pur și simplu te bucuri de ea și de ceea ce alege să facă așteptând în tăcere următoarea mișcare.

În cazul în care vă întrebați dacă mi-a plăcut cartea, atunci vă voi răspunde că „da, mult”. Mi-a plăcut cum a fost scrisă fiindcă are un stil curat și cursiv, mi-au plăcut elementele adăugate cum ar fi poeziile și citatele dar cel mai mult m-au impresionat fotografiile care reprezentau cu claritate starea de spirit sau locul în care se aflau personajele la momentul respectiv.

Vă recomand cartea și vă urez lecturi plăcute!

  • Titlu: Între noi și eternitate
  • Autor: Corina-Rodica Farago
  • An apariție: 2018
  • Editura: Contrafort
  • Număr de pagini: 224

Impartaseste:

Adauga comentariul