Recenzie: „Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană” de Mădălina Crișan
5 decembrie 2021

Recenzie: „Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană” de Mădălina Crișan

Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană este cartea pe care am citit-o într-o duminică friguroasă. Mădălina Crișan mi-a adus însă o poveste care a încălzit atmosfera cu ajutorul aventurii deosebite a celor două animăluțe plecate în aventură. Nu am mai citit de mult o carte pentru copii și cumva mi-a fost teamă că nu voi reuși să rezonez cu ea, dar a fost o experiență plăcută. Am descoperit o altfel de poveste față de ce citeam sau mi se citea în copilărie. Aici nu avem de-a face cu zmei, prințese sau mere de aur, ci cu un bagaj de informații și învățături.

„Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană” de Mădălina Crișan

Drumul spre o prietenie adevărată nu e ușor

Negrilă și Codruța sunt un câine, respectiv o pisicuță care ar vrea să fie prieteni, dar nu știu cum. Doar un câine nu poate mânca din același bol cu dușmanul. Ei bine, în aceste pagini vom descoperi alături de cei doi oponenți că dacă vrei, se poate. Asta au aflat și personajele care, fără voia lor, au fost trimise într-o călătorie revelatoare. Odată ce vor pune lăbuțele în trenul magic, vor fi plimbați prin tot felul de orașe, diferite de cele cunoscute de noi. Opriri vor fi multe, experiențe și mai multe în locuri precum „Orașul iubirii”, „Orașul Altruismului”, „Orașul Iertării”.

 

O prietenie adevărată are nevoie de iubire din belșug. Oferim atunci când iubim! Iubirea este despre generozitate!

 

Entuziasmul e scânteia din suflet care se aprinde atunci când vrei să faci ceva pentru tine sau pentru cei din jurul tău și simți o dorință puternică.

 

Dacă m-as pune în postura unui copil, cu siguranță aș fi prinsă în poveste și aș pune întrebări cu folos. Lectura trece prin multe detalii valoroase de care copiii au nevoie pentru a duce o viață frumoasă alături de cei din jur. Oferă informații și explicații despre cuvinte pe care trebuie să le cunoască și să le folosească. Din postura de adult, pot menționa ca în viitoarele proiecte să existe puțin mai multă atenție la detalii astfel încât să nu existe vreo contradicție pe parcursul poveștii și o descriere mai amplă a întâmplărilor. În rest, o lectură drăguță și cu substanță. Vă aștept cu interes părerile despre carte și vă urez lecturi plăcute!

Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană este disponibilă aici.

  • Titlu: Negrilă și Codruța. O prietenie aristoteliană
  • Autor: Mădălina Crișan
  • Editura: Casa Cărții de Știință
  • An apariție: 2021
  • Număr de pagini: 114

Impartaseste:

Adauga comentariul