Nu scoate un sunet de David Jackson (recenzie)

Nu scoate un sunet de David Jackson (recenzie)

Nu scoate un sunet sau cum să reziști psihic la tensiunea provocată de această carte. Cunoșteam stilul de scriere al lui David Jackson, știam că poate scoate thrillere bune dar acesta a fost bestial. A existat tensiune de la prima pagină până la ultima, exact cum trebuie să fie o carte de acest gen.

Camera secretelor

Vreau să vă spun despre primele mele reacții referitoare la conținutul cărții ca sa înțelegeți cum m-am simțit. Deschid cartea, citesc cinci pagini zâmbind, atinsă de iubirea dintre soții Benson și de faptul că au o fetiță la etaj, probabil într-o cameră frumos decorată. Aceștia s-au decis să „adopte” o fetiță și merg în camera lui Daisy pentru a-i da vestea, când citesc următoarele: știa că avea șapte ani când fusese răpită…asta însemna că de trei ani era captivă în această cameră.

Nu, nu se poate. Mi-a picat fața instant, capul a început să îmi vuiască și deja intrasem în alertă. Daisy era captivă în acea cameră de trei ani, timp în care nu văzuse lumina zilei, nu respirase aer curat. Faptul că a fost privată de tot ce ține de lume a condus la o întrerupere a dezvoltării intelectuale, a ajuns să nu mai facă diferența între bine și rău iar acest lucru va afecta ulterior decursul lucrurilor.

În camera transformată în lumea unei copile au mai ajuns încă două fete. De ce făceau acest lucru? Cei doi își doreau o familie însă motivul de la bază și modul de selecție rămâne sub semnul întrebării mult timp.

Adevărul va ieși la lumină întotdeauna

Acest caz ajunge să fie anchetat de o echipă bine pregătită de criminaliști însă vârtejul întâmplărilor îi atrage și pe ei producând daune. Drumul către adevăr nu va fi unul ușor și lucrurile se vor complica, se vor înfunda și vor avea loc evenimente tragice.

 

Un răpitor de copii nu ar trebui să poată să intre și să iasă nestingherit fără să lase o urmă clară din lumea cealaltă.

 

Cei doi sunt văzuți ca niște monștrii din moment ce răpesc, maltratează, omoară și totuși vor să scape cu mâinile curate. Întreaga lectură îți va provoca repulsie și te va face să îți dorești să se termine cu bine dar oare așa va fi? Cartea se citește ușor, cu o tensiune care crește cu fiecare pagină încheiată.

Mi-a plăcut mult și v-o recomand cu toată încrederea. Vă aștept părerile și vă urez lecturi plăcute!

Puteţi achiziţiona cartea de pe Libris sau de pe Cărturești

 

  • Titlu: Nu scoate un sunet
  • Autor: David Jackson
  • An apariție: 2018
  • Editura: RAO
  • Număr de pagini: 384

Impartaseste:

Adauga comentariul