Recenzie: „Portocala sângerie” de Harriet Tyce

Recenzie: „Portocala sângerie” de Harriet Tyce

Portocala sângerie este o nouă apariție de care m-am bucurat într-o singură zi. Am descoperit că Harriet Tyce are darul de a scrie într-un ritm alert, presărat cu momente de suspans și tensiune. Nu pot spune că m-a luat prin surprindere finalul, așa cum se întâmplă în alte cazuri, dar m-am bucurat de poveste și de modul în care a aranjat lucrurile. Portocala sângerie propune subiecte despre lipsa devotamentului în căsnicie, despre impulsuri nestăpânite, despre violența domestică și pierderea respectului de sine.

„Portocala sângerie” de Harriet Tyce

O viață pe marginea prăpastiei

Pentru unele persoane, anumite secvențe și imagini ar putea fi deranjante. Cartea nu menajează pe nimeni și unele întâmplări din spatele ușilor pot fi destul de explicite. Nu exagerează, dar nu sunt nici puține. Dacă poți trece peste asta sau nu este un element care să te deranjeze, atunci vei intra în lumea ratată a avocatei Alison Bailey. O femeie care este în același timp puternică și sfioasă, nesigură și sigură pe ea în funcție de context. Știe clar cum să abordeze cazurile din instanță, dar simte cât este de mică atunci când vine vorba de responsabilități.

 

Cu cât ne jucăm mai mult de-a familiile fericite, cu atât cresc șansele să devenim astfel.

 

Mi-a plăcut realitatea dintre pagini. Expunerea problemelor din familiile care vor cu tot dinadinsul să pretindă că sunt perfecte, gândurile negre și depresive ale personajului și problemele cu care se confruntă în viața reală. Sigur că am avut momente în care i-am condamnat deciziile, dar tot am simțit simpatie față de personaj. Alison nu este o mamă model, nici măcar o soție credincioasă. De cele mai multe ori pare că strică tot ce atinge și că este incapabilă în viața pe care o duce. Cu toate acestea este mamă, așa că iubește și în adâncul sufletului știe că ar face orice pentru copilul ei. Aici se duce lupta ei, între dorința de a fugi către plăcerile care teoretic îi sunt interzise și dragostea față de copilul mult iubit.

Un thriller psihologic

Acestea sunt câteva probleme cu care se confruntă zilnic. Se descurcă excelent în carieră, dar nu reușește să recreeze vechea conexiune cu soțul și fetița ei. Problemele cu alcoolul nu îi ușurează situația, iar aceasta este o acțiune care îi va dăuna atât în relația cu cei din jur, cât și cu ea însăși. Tensiunea este prezentă pe tot parcursul cărții și chiar dacă nu are povești unice și spectaculoase, simplitatea lucrurilor reușește să te prindă.

 

Știi că ești în siguranță, singur. În spatele ușii încuiate, doar tu și apogeul glorios la care ești pe punctul să ajungi. La numai câteva bătăi de inimă distanță.

 

Vă recomand acest thriller dacă doriți să vă petreceți o zi cu ochii în carte. Deznodământul este șocant, chiar dacă veți bănui aspectele principale. Este o alegere bună dacă ați intrat într-o perioadă mai proastă și dorința de lectură a scăzut. Vă aștept cu drag impresiile și vă doresc lecturi plăcute!

Portocala sângerie poate fi găsită aici, aici sau aici.

  • Titlu: Portocala sângerie
  • Autor: Harriet Tyce
  • An apariție: 2021
  • Editura: Litera
  • Număr de pagini: 336

Impartaseste:

Adauga comentariul