Recenzie: „Primăvară în Toscana” de Santa Montefiore
28 februarie 2020

Recenzie: „Primăvară în Toscana” de Santa Montefiore

Primăvară în Toscana m-a surprins într-un mod plăcut. Cu peisaje de vis, personaje ale căror relații sunt complicate și cu o poveste încântătoare, cartea are o prospețime aparte. Aceasta reuşeşte cu succes să îți inducă o stare de bine cu fiecare pagină parcursă. Am descoperit o lectură care mi-a oferit o mulțime de sentimente. Abordează o așa varietate de întâmplări, încât nu te poți abține de la un zâmbet sau chiar un hohot de râs.

Primăvară în sufletul tuturor

Gracie Burton are o viață monotonă, captivă în „clubul doamnelor” din zona în care trăiește, o adunare destul de toxică și inutilă. Viața îi este prezentată într-o notă melancolică fiindcă, cu toate că familia ei este compusă din fiică și nepoată, aceasta nu a reușit să lege o relație așa cum și-ar fi dorit cu ele. Toate acestea până într-o zi când observă un anunț referitor la un curs de gătit în Toscana la Castello Montefosco. Numele acesta a trezit în ea valuri de emoții care au determinat-o să ia hotărârea de a-și găsi mulțumirea sufletească în acele clipe ale bătrâneții.

Din momentul în care cele trei femei ajung în ipostaza de a călători împreună în însoritele meleaguri ale Italiei, viața fiecăreia începe să se schimbe frumos cu fiecare clipă petrecută departe de rutina zilnică. Relația acestora este prezentată clar și cu amănunte, ceea ce ajută cititorul să sesizeze ușor fiecare schimbare de-a lungul acțiunii.

Bineînțeles că partea mea favorită din carte a fost evocarea tinereții lui Grace, o perioadă plină de culoare, speranțe și ambiții. Fiecare trăire a personajului a fost însoțită de descrierea Toscanei, iar acest lucru m-a făcut să vizualizez totul cu dorința de a mă afla și eu în acele locuri. Pe parcursul întregii cărți liniștea și frumusețea naturii le ajută pe cele trei femei să se descopere atât pe ele cât și între ele. Sentimente care le erau necunoscute își fac apariția și speranța unui deznodămât frumos este din ce în ce mai mare.

O carte plină de speranță

Îmi place mult când în timpul unei lecturi anumite întrebări încep să își facă loc în mintea mea. Întrebări legate de viața mea și modul în care privesc totul. Cu toate că nu mă așteptam, Primăvară în Toscana m-a provocat să mă gândesc la rutina în care sunt prinsă și uite așa am ajuns să îmi pun îmi revizuiesc prioritățile.

Este frumoasă, luminoasă aș putea spune, și dacă aveți o dispoziție mai proastă cu siguranță este cartea de care aveți nevoie. Eu mă bucur că am reușit să ajung la ea și că pot să v-o recomand și vouă. Vă urez lecturi plăcute și vă aștept părerile legate de ea!

Dacă doriți să achiziționați cartea o găsiți aici sau aici

 

  • Titlu: Primăvară în Toscana
  • Autor: Santa Montefiore
  • An apariție: 2020
  • Editura: Litera
  • Număr de pagini: 384

Impartaseste:

Adauga comentariul