Recenzie: „Sadie” de Courtney Summers
17 octombrie 2020

Recenzie: „Sadie” de Courtney Summers

Sadie este cartea de care am fugit o bună bucată de timp deoarece ştiam cât de împărţite sunt părerile despre ea. De curând am primit un impuls şi am ajuns să o citesc. Acum, când ştiu ceea ce ascunde, pot înţelege motivul pentru care nu este pe gustul tuturor. Eu am fost mai mult decât mulţumită de lectură, aşa că vă voi prezenta ceea ce a reuşit să îmi trasmită.

Sadie de Courtney Summers

Sadie – un subiect actual

Acţiunea cărţii este împărţită în două momente cheie:

  • cel în care Sadie ne invită să o urmăm spre ţinta ei
  • cel în care prezentatorul West McCray decide să creeze un podcast despre ancheta dispariţiei tinerei fete

Perspectivele din care urmărim acţiunea alternează, iar acest lucru uşurează mult lectura şi cumva reuşeşte să te prindă bine. Am citit cartea gândindu-mă la ea sub forma unui documentar în care am omul cu informaţiile văzute şi ştiute din afară, iar în spate am vocea protagonistei care ori aduce informaţii suplimentare, ori pune într-o altă lumină ceea ce se bănuieşte în spate. M-am ataşat de Sadie, mi-a produs milă şi i-am dorit succesul. În egală măsură m-au lăsat rece personajele care încercau să o readucă acasă.

Sadie are o poveste aparte, frustrantă din momentul în care începi să o înţelegi. A avut un destin pentru care nu prea ai cum să nu o compătimeşti. Şi acel destin face subiectul unul de interes, face ca această lectură să îţi dezmorţească puţin senzorii faţă de lumea care te înconjoară. Personajul este unul care ar putea fi în viaţa reală oricine are ghinionul să dea peste monştrii reali, palpabili. Acest lucru face din carte un thriller psihologic prin care înaintezi cu reticenţă şi obsesie.

 

Un thriller palpitant care taie-n carne vie ca un podcast de investigaţii criminalistice. […] N-o să mai fiţi în

stare să faceţi nimic înainte de a-l citi până la capăt.” – Stephanie Perkins

 

 

O lectură care merită o şansă

Am citit că unele persoane sunt nemulţumite de final, eu nu am fost. Cumva mă aşteptam şi îl doream. Dacă ar fi să îmi exprim nemulţumirea, ar fi pentru modul în care au acţionat anumite personaje şi pentru ceea ce au transmis. Unele informaţii şi situaţii le-am simţit în plus, ca pe nişte actori care joaca prost într-un film care are potenţial. Cu toate acestea, am lăsat la o parte aceste detalii şi m-am concentrat pe subiect, căci este unul care mă face să îmi doresc să vi-l recomand. Nu multe cărţi pe care le-am citit abordează această temă, aşa că am apreciat-o.

Vă urez lecturi plăcute şi vă aştept părerile despre carte, pe care o puteţi găsi aici sau aici.

  • Titlu: Sadie
  • Autor: Courtney Summers
  • An apariție: 2019
  • Editura: Corint/Leda Edge
  • Număr de pagini: 463

Impartaseste:

Adauga comentariul