Recenzie: „Soțiile” de Tarryn Fisher

Recenzie: „Soțiile” de Tarryn Fisher

Soțiile de Tarryn Fisher este unul dintre cele mai bune thrillere citite de mine în ultima vreme. Poate că am avut alegeri mai puțin fericite, dar acesta a venit cu o avalanșă de emoții. A fost genul acela de carte pe care nu am putut să o las din mână până când nu am terminat-o. S-a jucat cu mine încă de la început și uneori m-a frustrat faptul că nu reușesc să găsesc adevărul, să simt că sunt pe drumul cel bun. Cumva aveam în minte două variante și oscilam între acestea, nu știam cu care dintre ele m-aș simți mai confortabil. Adevărul a fost diferit de ceea ce credeam, așa că am ajuns la concluzia că aceasta a fost cea mai bună alegere de final și idee.

„Soțiile” de Tarryn Fisher

O carte cu suspans constant

Un bărbat și trei soții, cu acest amănunt începe cartea. Nu am mai citit cărți care să abordeze acest subiect al poligamiei, așa că a fost ceva nou pentru mine. Încă de la început autoarea a știut cum să creeze acea peliculă de mister pe care o căutăm în majoritatea cărților din această categorie. Primeam informații cu măsură, atât cât să îmi provoace repulsie și curiozitate. Câte femei își doresc sau au puterea să își împartă bărbatul? Și totuși Joi o face. Joi primește atenția soțului în fiecare zi de joi, așteaptă aceste ore cu o intensitate maximă, se pregătește și nu pune prea multe întrebări. Acceptă tăcută pactul făcut și poate trece cu vederea toată această ciudățenie fiindcă nu știe nimic despre celelalte. Asta până într-o zi.

Autoarea te fierbe încet și cu grijă, nu se grăbește în a da detalii care să o dea de gol. Primești cu porția informații atât cât să îți mențină interesul și, în același timp, te face să fii sigur de bomba care va urma. Ceva se întâmplă la un moment dat și de acolo nu mai știi ce sa crezi sau pe cine să crezi. Toți au varianta lor și fiecare își joacă atât de bine cartea din mânecă încât nu îți prea lasă variante de ales. Ești cu toți și cu niciunul și uneori ajungi să simți că își bat joc de tine. Sunt multe detalii la care trebuie sa fii atent, nimic nu se pierde și toate au rolul lor până la final.

 

 

Când te smulgi din gândurile tale și te oprești să te uiți la oameni – să te uiți la ei cu adevărat -, vezi ceva surprinzător. Fiecare dintre ei – de la oameni de afaceri cu telefonul lipit de ureche, ocolind bălțile încălțați cu pantofii lor eleganți, până la turiștii care tândălesc pe la colțurile de stradă, întrebându-se încotro s-o apuce, toți au un fel de vulnerabilitate. Oare i-au iubit părinții? I-a iubit un bărbat/o femeie? Și dacă persoana care i-a iubit a plecat, cât de mare le-a fost durerea?

 

Stăm ocupați încercând să nu fim singuri, încercând să găsim un scop în cariera noastră, în iubirile noastre, în copiii noștri, dar putem pierde în orice moment aceste lucruri pe care ne străduim din greu să le avem. Mă simt mai bine să știu că nu sunt singură, că întreaga lume este la fel de fragilă și de singură pe cât sunt și eu.

 

Soțiile – o recomandare de thriller

Mi-au plăcut răsturnările de situație și modul în care autoarea a descris toate sentimentele prin care a trecut protagonista. Sunt multe de văzut și de citit. Nu te plictisești, nu bați pasul pe loc, nu ai habar de ceea ce se întâmplă. Pe mine m-a fermecat, după cum vă puteți da seama. O recomand celor care caută suspans, care sunt într-o perioadă de blocaj cu lectura și celor care vor să citească o carte în maxim două zile. Vă doresc lecturi plăcute și vă aștept cu interes părerile despre carte.

Soțiile poate fi găsită aici sau aici.

  • Titlu: Soțiile
  • Autor: Tarryn Fisher
  • Editura: Trei
  • Număr de pagini: 336

Impartaseste:

Adauga comentariul