Recenzie: „Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller

Recenzie: „Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller

Te-am iubit deja în visul meu face parte din acea categorie de cărți despre care nu vă vorbesc prea des. În ultimii ani m-am îndepărtat de romanele de dragoste, probabil fiindcă am citit prea multe în liceu. Însă luna aceasta mi s-a făcut dor de povești drăguțe, care să îmi dea o stare de bine. Holly Miller a gândit o poveste atipică, foarte bună pentru o ecranizare. Nu este genul care să ascundă prea bine desfășurarea acțiunii, după cum se observă în titlu sau prezentare, însă vă asigur că tot va uimi. A dezvoltat frumos acțiunea, a oferit momente de suspans, tristețe și zâmbete.

Joel este personajul masculin care ar fi putut să fie perfect, dar, cum suntem totuși ancorați în lumea reală, nu este. Problema care i-a marcat viitorul este cea care dă tonul poveștii. Joel are vise, și nu unele obișnuite, ci vise care îi spun și arată viitorul persoanelor iubite. Lucru care poate părea deosebit pentru unii, dar pentru el este un blestem. Îl macină și afectează mental, ceea ce duce automat la un stil de viață dezordonat și toxic. În stadiul acesta l-a văzut Callie și, fără să știe ce anume este atât de misterios la acel bărbat, s-a avântat spre el.

„Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller

El a văzut cum se termină totul

Desfășurarea acțiunii nu este complicată, urmează tiparul poveștilor de dragoste cu suișurile si coborâșurile fiecăreia. Bănuiești în ce direcție merg lucrurile, te bucuri de sentimentele acelea noi de la începutul unei relații și aștepți legătura care se formează prin împlinirea iubirii. Cu toate acestea, datorită elementului surpriză legat de Joel, apare și suspansul. Nu primești prea multe indicii pentru finalizarea situației. Joel a văzut cum se termină totul și asta îl distruge.

 

Aproape toată viața mea am avut vise profetice. Genul de viziuni lucide, vii, care mă sperie în somn. Îmi arată ce se va întâmpla peste câteva zile, săptămâni sau chiar ani. Iar subiecții sunt mereu oameni pe care îi cunosc. Visele apar cam o dată pe săptămână, iar raportul între bine, rău și neutru este destul de egal.

 

Însă premonițiile urâte sunt cele de care mă tem cel mai mult: accidentele și bolile, durerea și necazurile. Din cauza lor sunt mereu agitat, mereu în alertă maximă. Întrebandu-mă când va trebui să deviez iar cursul sorții, să dau fuga să intervin în planurile altcuiva. Sau, mai rău de atât, să salvez o viață.

 

Te-am iubit deja în visul meu este o lectură despre care nu vă pot spune prea multe fiindcă aș strica plăcerea lecturii. Pot să vă spun doar că este relaxantă și că merită citită între lecturi mai grele. Iar dacă sunteți fani ai acestui gen sunt sigură că o să vă prindă. Sper să mai abordez astfel de subiecte măcar o dată la câteva luni deoarece mi-a creat o stare de bine. Voi ați citit cartea, cum vi s-a părut?

Te-am iubit deja în visul meu se găsește aici sau aici.

  • Titlu: Te-am iubit deja în visul meu
  • Autor: Holly Miller
  • An apariție: 2020
  • Editura: Nemira
  • Număr de pagini: 448

Impartaseste:

Adauga comentariul