TEST – Ghicește titlul cărții din descriere

TEST – Ghicește titlul cărții din descriere

Vă era dor de o nouă provocare? Astăzi eu vă povestesc, voi citiți și ghiciți. În acest set de întrebări am ales doar titluri pe care le-am citit și care mi-au plăcut. Dacă mă urmăriți de mult, sigur le-ați văzut pe la mine. Unele dintre ele mai curând decât ați crede, ca să vă dau un mic indiciu. Am plecat cu ideea de dificultate „medie”, dar parcă văd că îmi furați toate notele mari. Mari, mici, important este să ne distrăm. Deci, ce punctaj ați obținut?

 

0%

Ghicește cartea

1. Despre ce carte este vorba?

Personajul principal este un zeu, o vrăjitoare, o exilată. La un moment dat pe insula ei ajunge un om numit Udiseu (Ulise). Echipajul lui va fi transformat în porci, dar Odiseu va ști cum să discute cu femeia aceasta și va rezolva situația. 

2. Despre ce carte este vorba?

Personajul principal este un băiețel pe nume August Pullman. Din păcate s-a născut cu o gravă problemă facială. Marea lui provocare este aceea de a intra în lumea copiilor și de a încerca să se integreze printre ei.

3. Despre ce carte este vorba?

Povestea începe cu patru absolvenți și continuă cu prezentarea vieții acestora. Unul dintre personaje este Jude care a avut o copilărie nefericită, fapt care l-a marcat atât psihic, cât și fizic. Este dezvoltată astfel o rețea de relații între personaje, relații care se adâncesc și complică la fiecare pagină. 

4. Despre ce carte este vorba?

Este o distopie. Ne aflăm într-o lume în care oamenii sunt spălați pe creier, iar pompierii sunt cei care declanșează incendii. Unul dintre pompieri adoră să vadă cum ard cărțile, până într-o zi când întâlnește o fată.

5. Despre ce carte este vorba?

" ...,/ Au cinat sub lună nouă,/ Unul însă s-a înecat/Și-au rămas doar nouă."

6. Despre ce carte este vorba?

O fată a avut curajul să protesteze în fața talibanilor care au invadat Valea Swat din Pakistan. A luptat pentru dreptul ei la educație, iar pentru acest lucru aproape că a plătit cu viața. Este un simbol al protestelor pașnice.

7. Despre ce carte este vorba?

Este cel mai morocănos om, un bătrân care se crede înconjurat de idioți. În spatele acestui zid se află un suflet mare. Este iubit de foarte mulți cititori.

8. Despre ce carte este vorba?

Este pictoriță, are tot ce își dorește. Se numește Alicia și a îndreptat arma către soțul ei pe care l-a împușcat de cinci ori în față. Urmează o lungă tăcere de câțiva ani, fapt pe care psihoterapeutul Theo îl consideră o provocare.

9. Despre ce carte este vorba?

Există o casă perfectă pentru persoanele iubitoare de tehnologie. Fetele care vor trece peste acel prag vor trăi minimalist. Acestea sunt condițiile impuse de proprietar, plus multe alte ciudățenii care la un moment dat trezesc suspiciuni. 

10. Despre ce carte este vorba?

Basil Hallward pictează un portret. Bărbatul din tablou va face un pact cu Diavolul. Acest lucru va fi norocul și blestemul lui.

Your score is

0%

 

Impartaseste:

Adauga comentariul