TEST – Recunoaște autorul din descriere
3 septembrie 2021

TEST – Recunoaște autorul din descriere

Îți place să citești informații despre autorii cărților pe care le citești? Uneori acestea ne sunt oferite de editură, alteori suntem nevoiți să ne documentăm singuri. Important este că mulți dintre ei ne-au făcut să ne îndrăgostim de operele lor și merită să citim câteva cuvinte despre ei. În testul de astăzi vă voi prezenta anumite detalii despre zece autori, iar pe voi vă invit să ghiciți persoana despre care vorbesc. Nu vă speriați, deoarece fiecare întrebare conține și un titlu scris de autorul respectiv. Sunt titluri și personalități destul de cunoscute. Sper să vă placă sau să vă aducă la cunoștință titluri de carte noi. Câte puncte ați obținut?

 

0%

Recunoaște autorul din descriere

1. S-a născut în anul 1947 și a început să scrie de la o vârstă fragedă. În școală vindea colegilor povești bazate pe filmele văzute recent. Una dintre primele idei de romane i s-a părut un dezastru și a aruncat manuscrisul la gunoi. Ulterior l-a terminat la îndemul soției sale și a apărut sub titlul "Carrie".

2. S-a născut în Japonia, dar în prezent locuiește în Statele Unite. A deschis un club de jazz împreună cu soția sa cu care s-a cunoscut în facultate. Acea perioadă din timpul studiilor i-a inspirat povestea din romanul "Pădurea norvegiană".

3. Criticii americani și australieni l-au declarat un "fenomen literar". Părinții acestuia au trăit ororile războiului și de la ei a aflat o mulțime de aspecte legate de Germania nazistă. Așa s-a născut ideea cărții "Hoțul de cărți".

4. Născut în Suedia a scris scenarii de film aproape 20 de ani. Chiar dacă în romanele sale violența este dusă uneori la extrem, acestea au parte de o mare popularitate. A câștigat Premiul pentru cel mai bun roman poliţist al anului în Suedia cu "Victimă fără chip".

5. S-a născut în anul 1939 și a început să scrie de la vârsta de 16 ani. În anul 1985 publică pentru prima dată romanul distopic "Povestea slujitoarei" devenit bestseller trei decenii mai târziu.

6. A fost un adolescent rebel fiind chiar violent în unele momente. Autorul spune însă că aceasta a fost filozofia care l-a făcut să fie el însuși și să se simtă liber. Până în prezent  i s-au decernat peste 20 de premii și distincții literare. Se bucură de un mare succes cu multe opere, printre acestea fiind și "Oscar și Tanti Roz".

7. S-a născut în anul 1965 și este una dintre cele mai cunoscute autoare. Lucra ca cercetătoare și secretară bilingvă atunci când a început să scrie cărțile care au consacrat-o. A avut o situație precară până în momentul în care seria "Harry Potter" i-a oferit titlul de prima autoare miliardară din lume, conform Forbes.

8. Este autor american, interesat de criptografie, fost compozitor și profesor de engleză. A avut un mare succes abia cu al 4-lea roman - "Codul lui Da Vinci". Cartea are peste 60 de milioane de copii vândute până în anul 2006. După succesul acesteia, au început să se vândă bine si primele sale titluri.

9. Este unul dintre cei mai populari scriitori suedezi contemporani. Cărțile sale au fost traduse în peste treizeci și cinci de limbi. A debutat cu romanul "Un bărbat pe nume Ove" care a avut un succes mondial.

10. Autoarea nu a fost văzută sau auzită, se folosește de un pseudonim. Este în topul celor zece scriitori ai anului 2016 la New York Review of Books. Succesul cel mai mare l-a avut cu cele patru romane din seria "Tetralogia napolitană".

Your score is

0%

 

Impartaseste:

Comentarii (3)

 1. ANA MIHAELA

  04 sept. 2021 - 15:08

  Dama de trefla

 2. ANA MIHAELA

  04 sept. 2021 - 15:09

  Imi place sa citesc enorm . 🤗

  • Cartoteca

   08 sept. 2021 - 11:29

   Mă bucur să aud asta! <3

Adauga comentariul