Casa de sticlă de Eve Chase (recenzie)

Casa de sticlă de Eve Chase (recenzie)

Casa de sticlă de Eve Chase este una dintre lecturile care te pot calma într-o zi agitată sau pot avea efect contrar, în funcție de cum o abordezi. Este destul de alertă și povestea este plăcută, așa că se citește ușor. Urmează rețeta clasică pe care o regăsim în multe titluri de la Editura Litera: un pic de dragoste, un pic de dramă, dar preponderent mister. Am primit-o ca recomandare de la multe persoane din lista mea și am ridicat-o mai sus în lista de lecturi. Cu toate acestea, mi-a plăcut mai puțin decât am sperat. Nu am reușit să creez conexiunea cu ea decât spre final, când era prea târziu.

O familie condamnată

Întorcându-ne la primele pagini, ajungem în momentul în care familia Harrington trece printr-o perioadă dificilă din viața lor agitată. Nu primim prea multe indicii despre ce se întâmplă în interiorul acesteia, doar frânturi pe care le vom strânge pe tot parcursul cărții pentru a desluși misterul care o învăluie. Vom reuși să o analizăm prin ochii bonei care are sentimente amestecate pentru situația în care a ajuns. Pe de o parte iubește copiii pe care și-ar dori să îi poată considera ai ei, iar pe de altă parte ar prefera să se distanțeze cât mai curând de pericolul care planează asupra celor doi soți.

 

Șocul imaginii mi-a golit creierul, apoi stomacul. Și nu mi-a mai revenit în minte. Mă chinui, și mă chinui, dar, pur și simplu, nu-mi amintesc: ceea ce am văzut e cumva blurat, ca o față dintr-o fotografie. Tata spune că e mai bine așa. Trebuie să uit orice am văzut în noaptea aceea și să-mi amintesc că întotdeauna am avut o imaginație bogată. Și să nu mai pomenesc de asta în vecii vecilor.

 

Din păcate nu am înțeles foarte bine rădăcinile acestor probleme, căci par să fi început cu mult înaintea momentului din care preferă autoarea să ne pună la curent. Toți au ceva de spus, dar nu li se oferă suficinet loc în pagini pentru a-și vărsa oful. Din acest punct de vedere mi s-a părut foarte dezordonată cartea. Mă făcea să vreau să aflu mai multe fix despre lucrurile care au fost lăsate deoparte. Dacă nu îți place să îți pui prea multe întrebări, atunci este foarte posibil ca ție să îți fie de ajuns ceea ce oferă. O poveste despre pierderi, despre puterea relației mamă-copil și limitele acesteia.

Casa de sticlă – o lectură decentă

Mi-a plăcut faptul că autoarea a abordat o gamă largă de subiecte, însă m-au dezamăgit găurile din poveste. Nu știu dacă au fost intenționate pentru a spori misterul sau pur și simplu s-au uitat amănuntele pe parcurs. Toate aceste elemente m-au deconcentrat și am ajuns să mă axez mai mult pe ele decât pe poveste în sine. Da, a fost plăcută în ansamblu, dar luată la puricat nu mi s-a părut prea în regulă. Să vă mai spun un secret? Misterul pe care s-a bazat mi s-a părut slab. Eu încă speram să mai fie ceva după ce l-am aflat.

Nu este una dintre cele mai bune cărți citite, dar am parcurs anul acesta pagini mult mai slabe, așa că nu spun că este de lepădat. Este decentă și atât. Nu intrați foarte mult în amănunte, țineți firul poveștii recomandat de autoare și o să fie totul bine.

Casa de sticlă este disponibilă Litera, Bookzone sau Libris.

 

  • Titlu: Casa de sticlă
  • Autor: Eve Chase
  • Editura: Litera
  • An apariție: 2022
  • Număr de pagini: 368

Impartaseste:

Comentariu (1)

  1. Faude

    05 apr. 2023 - 6:22

    Cartea de sticla de la Ed. Litera contine destule elemente interesante ai caror rezultate pot fi imprevizibile. Povestile familiei Harrington si a bonei cu sentimente si emotii mixte sunt foarte atragatoare si captivante. Am trecut de la complexitatea si tragismul momentelor din familia Harrington, la sentimentul de siguranta oferit de buna si de relatia ei cu copiii. Aceasta carte poate fi o lectura interesanta, misterioasa si captivanta pentru cei care iubesc cartile de mister. Recomand aceasta carte tuturor iubitorilor de mister si intriga, va veti bucura cu siguranta de calatoria in lumea povestilor ei.

Adauga comentariul