Cuplul de la nr. 9 de Claire Douglas (recenzie)

Cuplul de la nr. 9 de Claire Douglas (recenzie)

Cuplul de la nr. 9 apărută în colecția Buzz Books promite o doză de mister, un sentiment de teroare, dar și o poveste emoționantă. Claire Douglas ne propune o lectură care jonglează între perspectivele a trei femei – bunică, mamă, fiică, plus un bărbat. Are un început bun fiindcă nu pierde vremea și te introduce direct în punctul în care viețile acestora sunt date peste cap. În grădina noii locuințe a lui Saffron nu vor ieși la iveală doar două cadavre, ci și un bagaj de secrete greu de atribuit unei persoane anume.

Cuplul de la nr 9 de Claire Douglas
Cuplul de la nr. 9 de Claire Douglas

Un nou început ratat

Saffron Cuttler este noua locatară a căsuței de pe Skelton Place numărul 9. Împreună cu iubitul ei speră să creeze un cămin confortabil în așteptarea viitorului membru al familiei lor micuțe. Surpriza vine în momentul în care toate planurile le sunt date peste cap de apariția a două cadavre în locul în care sperau să fie destinat relaxării. Sună ca începutul unui film de groază, nu? Fantomele însă își vor face simțită prezența sub altă formă, și anume în destăinuiri directe sau așezate pe foi ascunse cu decenii în urmă. 

 

Când termină, strânge foile la piept și se uită la luna care se reflectă în apele golfului, cu lacrimi grele scurgându-i-se pe obraji. În sfârșit a înțeles totul.

 

Vor exista întâmplări din mai multe perioade de timp cu ajutorul cărora se pun cap la cap evenimentele. Ne dăm seama încă din primele amintiri ale bunicii Rose că aceasta a avut o viață grea, plină de regrete și acțiuni greșite. Regrete vor fi și din partea Lornei, fiica acesteia care nu a reușit să fie întotdeauna alături de familie. Descoperirea trecutului va ajuta cumva să se creeze o nouă legătură între toate cele trei femei. Vor veni răspunsuri, chiar dacă nu vor fi prea plăcute. Și chiar dacă vor exista momente în care își vor dori să nu meargă mai departe, curiozitatea le va împinge către adevărul cu care le era menit să stea față în față.

Cuplul de la nr. 9 – o semirecomandare

Pentru mine nu a fost cel mai bun thriller citit, a fost o carte plăcută, dar fără să îmi aducă nimic special sau mai mult decât am primt deja din alte lecturi. M-am prins repede de situație și finalul nu a mai venit cu nicio surpriză. M-a deranjat modul în care termina perspectivele, genul acela de frază de final care vrea să te cutremure sau să te țină în suspans, a cam abuzat de ea. Personajele mi-au fost antipatice de la primul până la ultimul, dar relația dintre ele a fost construită frumos. Plusuri și minusuri care speram să balanseze altfel. Cu toate acestea, sunt sigură că pentru cineva care nu citește des astfel de cărți va fi o surpriză plăcută. 

Recomad Cuplul de la nr. 9 pentru momentele în care vă doriți un thriller ușurel sau pentru cei care sunt noi în această zonă de lectură. 

Găsiți cartea pe Litera, Bookzone sau Libris.

Aici găsești alte recenzii pentru cărțile apărute la editura

  • Titlu: Cuplul de la nr. 9
  • Autor: Claire Douglas
  • Editura: Litera
  • An apariție: 2022
  • Număr de pagini: 432

Adauga comentariul