Interviu cu Daniela Irimia

Interviu cu Daniela Irimia

Despre viața de zi cu zi…

 

Dacă ai putea alege un cuvânt care să te descrie, care ar fi acela?

Antifragil.

 

•  Ce ți-ai dorit să fii atunci când erai mică?

Șefă. Voiam să fiu șefă. 😀 Adică antreprenor. Și asta sunt de peste 10 ani. Niciodată nu m-am gândit că voi fi și scriitoare, deși în liceu scriam poezii. Oricum, ideea de a fi liberă și independentă m-a însoțit întotdeauna.

 

•  În care perioadă a zilei te simți cel mai productivă?

Dimineața după prima gură de cafea sunt în formă maximă. Atunci scriu cel mai bine, atunci pot rezolva repede cele mai dificile sarcini. Întotdeauna am fost așa. Mă culc devreme, mă trezesc devreme și mă apuc de treabă.

 

În postura de cititor…

 

•  Ce carte citești în momentul de față?

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău.

 

Care este autorul tău preferat? Dar cartea preferată?

Nu pot alege o carte preferată. Citesc mult, genuri diferite, și nu le pot pune într-un top. Anul trecut am citit mai toate lucrările lui Irvin Yalom și încă sunt sub influența lui. Îmi plac teoriile lui Taleb chiar dacă este dificil de citit și înțeles…

 

Te exteriorizezi atunci când citești?

Te referi dacă plâng sau râd? Da.

Eu citesc cel mai mult cărți de psihologie, dezvoltare personală și profesională. Ori acestea sunt cărți de studiat, deci subliniez și notez mult pe cărți. 😊 Apoi recitesc tot ce am nevoie să învăț sau să înțeleg mai bine.

 

În postura de scriitor…

 

Descrie locul în care scrii cel mai des.

Scriu acasă, la biroul meu de lângă bibliotecă, cu vedere spre grădină și piscină. Scăldată în lumină, privind cerul atunci când caut idei ….

 

Îți propui o perioadă din zi în care să scrii sau inspirația apare în cele mai neașteptate momente?

Ce scriu eu ține mai mult de disciplină, cunoștințe și abilități, și mai puțin de inspirație. Sau cel puțin așa cred…. La mine inspirația vine întotdeauna când muncesc. Deci mă pun la laptop, îmi propun să scriu și mă apuc de treabă. Când intru în starea de flux vin și ideile geniale, și frazele frumoase și metaforele relevante.

 

Ce te inspiră cel mai mult atunci când scrii?

Mă inspiră ideea în sine că ceea ce pun între coperțile cărților mele îi va ajuta pe oameni să evolueze, să se dezvolte, să își descopere abilitățile native și să se folosească în avantajul lor. Mă inspiră oamenii dacă își ating potențialul și trăiesc conform propriilor lor valori.

 

Ce preferi?

 

Ciocolată sau vanilie?

Ciocolată. Întotdeauna!

 

Cinema sau un film văzut de pe canapea?

Pe canapea, acasă. Nu sunt mare cinefilă însă. Prefer să citesc.

 

Pantofi sau teneși?

Depinde! Mă adaptez în funcție de situație. În sala de training sau la întâlnirile de business sunt întotdeauna în pantofi cu toc, așa cum în parc sunt întotdeauna în teniși.

 

Unde te pot găsi cititorii și de unde îți pot cumpăra cărțile?

 

Cărțile sunt în mai multe lanțuri de librării. Cele mai bune oferte sunt însă pe site-ul editurii, pe Bookzone.ro . Cartea Femeia Independentă o gasiti aici.

Cartea despre gestionarea stresului ar trebui să fie lansată în august sau septembrie.

Multumesc 😊

Femeia independentă

Impartaseste:

Adauga comentariul