Interviu cu @ruxandra.books

Interviu cu @ruxandra.books

Din lumea reală

 

● Cultura cărei țări ți-ai dori să o descoperi în această viață? 

Ador cultura japoneză și mi-aș dori din tot sufletul s-o pot cunoaște profund, călătorind în Țara Soarelui Răsare de care sunt iremediabil îndrăgostită.

 

● Care este mica ta plăcere (ne)vinovată? 

Dulciurile, aș spune. Le ador. Iar în ceea ce privește lumea lecturii, ador să citesc noaptea sau dimineața, când toți ceilalți dorm și am parte de acea tăcere delicioasă, magică. Dacă am lângă mine și o ceașcă de cafea cu lapte și lumânări parfumate, e divin.

 

● Care este cea mai mare dorință a ta? 

Să fiu admisă la medicină, să devin un medic bun și o scriitoare cunoscută atât în țară, cât și peste hotare. Îmi doresc ca personajele mele să trăiască când eu nu o să mai fiu, să-mi ducă povestea mai departe, să-i ajute pe ceilalți și să fie îndrăgite de cât mai multe persoane. Când am publicat „Pierduți” la Editura Up, primul volum al seriei „Blestemații”, am trăit un adevărat carusel de emoții datorită cititorilor mei. Fiecare reacție, fiecare comentariu, fiecare recenzie, fiecare poză era pentru mine ca o miere ce-mi ungea sufletul. Ori de câte ori am un nou cititor retrăiesc aceeași emoție de la început. Nu pot decât să vă mulțumesc!

 

Din lumea cărților

 

● Ce carte citești acum? 

Citesc „Eu sunt Ozzy” și „Frumoasele adormite”. „Eu sunt Ozzy” e o carte care m-a făcut să trec printr-o stare care nicio altă carte n-a mai reușit, și anume să-mi fac cruce la fiecare două rânduri ca apoi să râd și iar să-mi fac cruce. Pentru mine, prin prisma pe care faimosul Ozzy a trăit, el reprezintă omul care a sfidat Moartea de o mie de ori. În ceea ce privește a doua carte, „Frumoasele adormite” este extrem de interesantă, cu un concept unic. Partea horror, specifică lui Stephen King, încă nu s-a făcut prezentă.

 

● Dacă ai putea invita la cină un singur autor, care ar fi acela? 

Stephen King, clar. Ador atmosfera pe care o creează și consider că este un scriitor contemporan deosebit de important.

 

● Ce carte ți-a deschis ușa spre lumea cărților? 

„Heidi, fetița munților”, care este totodată cartea preferată din copilărie și singura pe care am recitit-o de zece ori, la propriu.


Întrebări de la cititori… 

 

● De unde ți-a venit inspirația pentru scrierea cărții tale? (@pierduta.intre.pagini) 

Adesea mă inspir din muzica rock și din propriile sentimente și experiențe. Orice mă poate inspira, de la o frunză ruginită la o mașină care trece în viteză pe lângă mine.

 

● Ce te motivează? Ce te face să continui să faci ceea ce iubești, cum ar fi scrisul? (@readings_forever_) 

Motivația este interioară. Fără scris, nu exist. Dacă se scurge o săptămână în care nu am creat măcar puțin, mă simt pierdută. Totodată, faptul că am cititori care așteaptă cu nerăbdare următoarele cărți îmi dă puterea să continui când nu mai inspirație. Mulțumesc!

 

● Cine ești? (@dddaria_dariutza) 

O visătoare.

 

● Ți-a plăcut Verity? (@monicaianache) 

Nu am citit-o, nu sunt un mare fan al genului thriller, dat poate într-o zi îi voi da o șansă.

 

● Un sfat pentru viitori scriitori? (@cartile.nicoletei) 

Să ceară sfatul unui profesionist care să-și dea cu părerea asupra manuscrisului, să citească mult, să scrie și mai mult și să rescrie ori de câte ori simt nevoia.

 

Unde îți putem urmări activitatea?

 

Pe Instagram: ruxandra.books și ruxandrapopa_author_

Pe Facebook: Seria “Blestemații”

Impartaseste:

Adauga comentariul