Piatră, hârtie, foarfecă de Alice Feeney (recenzie)

Piatră, hârtie, foarfecă de Alice Feeney (recenzie)

Piatră, hârtie, foarfecă de Alice Feeney este surpriza anului fiindcă vine de la o editură care abia a pășit pe tărâmul thrillerului. După o astfel de afirmație cred că v-ați dat seama că mi-a plăcut. Am ales să o citesc într-un moment bun, în care căutam acțiune, suspans, răsturnări de situație, o carte care să ceară să fie citită dintr-o răsuflare.

Sunt mare fană a cărților care nu respectă o structură clasică și care sunt construite variat. În cazul de față avem mai multe perspective, printre care sunt presărate scrisori care nu vor fi citite niciodată de destinatar. Sunt gânduri ale unei soții care se simte trădată de soțul care se simte mințit. Este o lectură care te pune în dificultatea de a alege între cei doi soți, chiar dacă uneori pare că niciunul nu merită credit. Sunt multe sentimente puse în jocul acestui mariaj ajuns în pragul saturației. În fiecare pagină se simte tensiunea și ghicești ușor că ceva rău este pe cale să se întâmple. Nu există scăpare, cel puțin pentru unul dintre ei.

Un mariaj pe muchie de cuțit

 

Dacă la mijlocul unui roman constați că nu-ți mai place, te poți opri și găsi altceva de citit. La fel și în cazul filmelor sau serialelor de televiziune. Nu implică judecată, vinovăție, nu trebuie să știe nimeni asta dacă nu alegi tu să le spui. Dar în cazul oamenilor ai tendința să reziști până la final și, din păcate, nimeni nu trăiește fericit până la adânci bătrâneți.

 

Dacă ai câștiga un weekend într-o fostă capelă, oricât de frumos ar fi peisajul din jur, ai accepta? Eu nu știu ce să zic, dar domnul și doamna Wright exact asta fac. Nu cred că exista o locație mai bună decât aceasta pentru ceea ce urmează să se întâmple. Fiindcă uneori ai nevoie de fantomele trecutului pentru a înțelege prezentul. Trebuie să simți fiorii realității pentru a vedea și a lua decizia care îți va salva viața.

Care pe care

Sună radical, dar așa sunt și deciziile personajelor care nu se mai recunosc. Unul nu poate deosebi fețele umane din cauza unei condiții medicale, iar celălalt simte că orice ar face nu este suficient de bun. Au trădat, au mințit, inițial au fost doi împotriva celorlalți, dar acum au ajuns unul contra altuia. Speră ca în aceste două zile să salveze tot ce au pierdut în toți anii avuți la dispoziție. E greu de ghicit dacă vor reuși, dar poate că nu va fi remiză și hârtia va acoperi piatra.

Spunea o prietenă că această carte se citește singură și îi dau dreptate. Nu a fost desăvârșită, dar a fost suficientă. Vă recomand Piatră, hârtie, foarfecă și vă aștept cu interes părerile.

Piatră, hârtie, foarfecă se găsește pe Bookzone, Cartepedia, Libris, Cărturești.

 

  • Titlu: Piatră, hârtie, foarfecă
  • Autor: Alice Feeney
  • Editura: STORIA
  • An apariție: 2022
  • Număr de pagini: 316

Impartaseste:

Adauga comentariul