Recenzie: „Dialoguri cu Sufletul” de Anida Lasto

Recenzie: „Dialoguri cu Sufletul” de Anida Lasto

Dialoguri cu sufletul este prima mea lectură de la autoarea Anida Lasto și vă spun din start că nu va fi nici ultima. Urmează Zuzu și Zuzi, titluri care îmi dau o stare de bine și de la care mă aștept să descopăr ceva drăguț. Am ales-o însă pe aceasta pentru început fiindcă am simțit o oarecare tensiune emanată de titlu. Dialoguri cu sufletul se citește în singurătate și cu atenție sporită fiindcă e ușor să te pierzi printre rânduri și amintiri.

A fost o lectură scurtă, dar intensă. În aceste pagini nu trebuie să cauți acțiunea, ci pur și simplu să te lași condus de setimentele care erup din confesiunea Ellei. Un personaj care trece prin acea dramă de care au avut mulți parte la un moment dat sau pe care o vor avea, în funcție de vârstă și noroc. Ella suferă din dragoste, de refuz și abandon. Acesta este punctul în care toate trăirile din carte sunt la cote maxime.

„Dialoguri cu Sufletul” de Anida Lasto

 

Să faci pace cu trecutul este cel mai greu contract pe care trebuie să-l semnăm. Căci amintirea e cel ma aprig dușman. În trecut am lăsat o parte din noi. În același timp prezent, ducem un război și încercăm să facem pace cu un EU din trecut. Doar că timpul nu există. Iar în iubire, plecarea ta „demult” mi se pare tot „acum”.

 

Uneori am simțit că sunt un intrus în acea intimitate, că nu am dreptul să iau parte la tot chinul ei, însă pe parcurs au venit momentele în care mi se adresa mie, ca cititor, și am știut că este în regulă. Ella vrea să vadă cineva frământările ei interioare, să o înțeleagă și să o ajute. Nimeni nu poate face asta și tocmai de aceea cartea prezintă pierderea sufletului, lupta cu acesta și dorința de împăcare. O împăcare sau o regăsire, dacă doriți.

Dialoguri cu sufletul este o carte care se citește ușor și care îți zgândăre amintirile. Este o lectură pe care o poți avea într-o oră în care simți nevoia de o poveste care vorbește despre suflete. Uneori pare că este o poezie, căci are un ritm care te duce cu gândul la asta. O scrisoare către un EL și către o EA. Dacă vă plac astfel de lecturi, v-o recomand, iar dacă ați citit deja cartea vă aștept cu interes părerile.

Dialoguri cu sufletul se găsește aici, aici sau aici.

  • Titlu: Dialoguri cu sufletul
  • Autor: Anida Lasto
  • Editura: Bookzone
  • An apariție: 2018
  • Număr de pagini:128

Impartaseste:

Adauga comentariul