Recenzie: „Doar o altă regăsire” de Dama de Treflă

Recenzie: „Doar o altă regăsire” de Dama de Treflă

Doar o altă regăsire continuă magia descoperită în Doar un alt miracol. Dama de Treflă nu a dezamăgit nici în această iarnă și ne-a adus o lectură perfectă pentru serile lungi și reci, mult așteptate. Nu știu voi, dar pentru mine luna decembrie are o frumusețe aparte. Aștept cu nerăbdare luminițele și zăpada, cu tot frigul pe care îl aduce perioada. Cu fiecare an care se scurge din viață această stare parcă își mai pierde puțin din strălucire, așa că încerc să găsesc bucuria sezonului în cât mai multe lucruri. Acesta este unul dintre motivele entuziasmului meu privind cartea. Doar o altă regăsire adună la un loc toate simbolurile, acțiunile și sentimentele pe care mi le doresc de la acest anotimp.

„Doar o altă regăsire” și „Doar un alt miracol” de Dama de Treflă

O carte perfectă pentru luna decembrie

O să vorbesc despre această carte pentru toți, chiar și pentru cei care nu au citit prima parte. Eu am citit-o fix acum un an și memoria nu mi-a fost de mare ajutor când a fost vorba de detalii. Este acesta un semn că trebuie să recitesc cartea în ziua de Crăciun? Tot ce este posibil, mă bate gândul să fac asta. Așa cum poți să revezi cu ușurință un film de Crăciun, tot așa poți reciti și cărțile din discuție. Mă bucur că această comparație rămâne valabilă și pentru cartea de față. Acest lucru indică o continuitate în stilul autoarei și o bucurie pentru noi, cititorii. Am regăsit copii puși pe aventură, oameni care au uitat ce înseamnă magia, replici cu substanță, situații de comedie și o regăsire atât fizică, cât și sufletească.

 

Umblăm adesea legați la ochi prin viață, iar cel mai greu e când vălurile cad și suntem nevoiți să recunoaștem că ne-am pierdut, că nu știm încotro să mergem și nu ne putem regăsi.

Umblăm adesea legați la ochi prin viață, dar e mai bine așa, căci uneori ne-ar putea speria ce ne așteaptă, iar alteori ne-ar putea amăgi.

 

Delilah și Max sunt copiii care vor provoca un șir de întâmplări ieșite din comun. O fugă de acasă (sau spre casă) a baiatului și o încăpățânare de mare detectiv a fetiței sunt punctul de pornire către un lung domino de întâmplări. Personajele și situațiile prezentate sunt multe, însă deloc greu de ținut minte. Povestea este spusă astfel încât să uiți momentul în care ai început să citești sau cel în care ai făcut cunoștință cu toate acele nume. Este atât de accesibil și jucăuș acest stil al autoarei încât aluneci pe pagini mai ceva ca la săniuș. Nici nu te-ai apucat bine de carte, că ai și ajuns la zâmbetul de final. 

Îndrăznește să crezi

Doar o altă regăsire este o carte despre multe lucruri. Nu dezvolt, nu vreau să vă fur plăcerea lecturii, dar țineți cont că o să aveți de-a face cu personaje morocănoase, altele mult prea bătute de soartă pentru vârsta lor, iar altele mult prea bune pentru această lume. Dama de Treflă scoate la lumină frumusețea din cele mai triste momente și ne aduce în punctul în care să ne reevaluăm viața și gândurile. Mai mult, aduce bucuria sinceră a copiilor din pragul sărbătorilor și ne îndeamnă să visăm la miracole.

Această carte se simte, nu se judecă. Nu te poți supăra pe copii că sunt mai inteligenți decât alții de vârsta lor sau pe valul de coincidențe. Odată ce ai citit prima pagină, tot ce poți face este să te pregătești pentru o avalanșă de sentimente. Am ales să citesc această carte acum, și nu de Crăciun, ca să vă pot povesti despre ea și să fiu sigură că pot face o recomandare. Mă bucur că am ales așa, cu această ocazie poate vă conving să alegeți ca lecturi de iarnă Doar un alt miracol și Doar o altă regăsire. Vă aștept cu interes părerile și vă urez lecturi plăcute! 

Doar o altă regăsire se găsește aici sau pachetul celor două cărți la ofertă aici.

  • Titlu: Doar o altă regăsire
  • Autor: Dama de Treflă
  • Editura: Bookzone
  • An apariție: 2021
  • Număr de pagini: 360

Impartaseste:

Adauga comentariul