Recenzie: „Doar un alt Miracol” de Dama de Treflă

Recenzie: „Doar un alt Miracol” de Dama de Treflă

Doar un alt Miracol a ajuns la mine cu puţin timp înainte de ziua de Crăciun. Mi-am propus să o citesc în marea zi fiindcă mi s-a părut alegerea cea mai potrivită. După ce am citit Suflete captive de la Dama de Treflă deja aveam pretenţii şi de la această carte. Ce credeţi? Nu am fost dezamăgită absolut deloc. Autoarea a reuşit să creeze o lectură captivantă, uşoară şi plină de miracole.

Nu am avut zăpadă în acest an, ci o ploaie monotonă de toamnă. Termometrul arăta + 8 grade şi simţeam lipsa frigului, oricât de ciudat ar suna. Am deschis cartea şi un curent de aer rece m-a învăluit. Am intrat într-o poveste încurcată iniţial, cu oameni care aveau şi nu aveau legătură între ei, care îşi doreau să aibă sau care abia aşteptau să scape din acel cerc. O poveste despre zăpadă, dragoste, pierderi, bănci şi multe alte aspecte care nu ar avea cum să fie băgate în aceeaşi oală într-o zi obişnuită, dar care sunt totuşi legate într-o lume a miracolelor.

Doar un alt Miracol de Dama de Treflă

Dragă Moş Crăciun…

Sunt multe personaje care iau parte la acţiune, însă cel mai mult mi-au plăcut copilaşii. Dacă te dai un pas în spate vei realiza că ei sunt în centrul acţiunii cărţii şi nu numai. S-a creat un obicei (şi nu spun că este rău) ca de Crăciun lumea să simtă că are nevoie să facă bine, să ofere, să îşi cerceteze inima şi să scoată cumva răul care s-a adunat peste an. În multe cazuri acest impuls vine doar în perioada sărbătorilor, ceea nu este tocmai corect. Deja a devenit un clişeu replica, dar lumea chiar ar trebui să fie mai bună pe tot parcursul anului. Nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre cei mici. Aceştia au aceeaşi inima curată tot timpul şi nu au nevoie de o zi în care să demonstreze ce poate face un zâmbet. Tocmai din acest motiv m-am bucurat de rolul important pe care l-au jucat aceştia în carte.

 

Ideea e că am fost cuminte. Şi, pentru că am fost cuminte, e dreptul meu să îţi cer un cadou. Iar cadoul pe care ţi-l cer e FERICIRE. Vreau fericire. Nu pentru mine, o duc destul de bine, în caz că te întrebai, deşi nu mi-ar strica câteva zile de vacanţă în plus. Vreau fericire pentru mama.

 

O lectură încântătoare

Această carte se citeşte fără dreptul de a o judeca. Nu îţi dai ochii peste cap fiindcă atât de multe lucruri se pun cap la cap într-o ordine perfectă. Nu te superi pe copilul care are o gândire mai ceva ca un om mare. Nu ai voie la aşa ceva. Dacă o faci totuşi, înseamnă că nu ţi-a mai rămas în suflet niciun strop de magie şi că ai uitat cum e sa crezi în miracole. Şi dacă printr-o întâmplare nefericită chiar ai lăsat timpul să te facă să uiţi, atunci rândurile din aceste pagini te vor ajuta să îţi reaminteşti.

Mă bucur sincer pentru că am citit această carte. M-a făcut să zâmbesc, m-a ajutat să meditez şi m-a făcut să uit de vremea de afară. Consider că Doar un alt Miracol poate fi citită în orice perioadă a anului. Are coperta de sezon şi timpul în care se petrece acţiunea este în preajma Crăciunului, dar mesajul este unul pe care merită să îl aflăm în orice anotimp. Căci asta este ideea, să inspirăm o gură mare de bunătate şi să o eliberăm încetişor pe tot parcursul anului. Vă recomand cartea şi vă urez lecturi plăcute!

Doar un alt Miracol poate fi găsită aici.

  • Titlu: Doar un alt Miracol
  • Autor: Dama de Treflă
  • An apariție: 2020
  • Editura: Bookzone
  • Număr de pagini: 248

Impartaseste:

Adauga comentariul