Recenzie: „Femeia din cabina 10” de Ruth Ware

Recenzie: „Femeia din cabina 10” de Ruth Ware

Femeia din cabina 10 este scrisă de o autoare nouă pentru mine – Ruth Ware. Am cartea de doi ani și de atunci am tot ocolit-o. Cumva am o presimțire pentru anumite cărți. Îmi doresc atât de mult de la ele, dar totuși simt că nu vor bifa toate cerințele mele. Așa a fost și în cazul de față. Am avut parte de un thriller destul de palpitant, dar nu în totalitate pe gustul meu. O să explic motivele care au dus la acest lucru, dar vreau să vă spun că unele cărți au un anumit timp al lor. O carte poate să lase impresii diferinte în funcție de starea pe care o avem atunci când o citim. Poate că în altă perioadă i-aș fi acordat mai multe puncte, însă nu acum. 

„Femeia din cabina” 10 de Ruth Ware

Croaziera groazei psihice

Cartea începe cu problemele personajului principal care vor determina o lungă serie de întâmplări. Lo Blacklock este genul de femeie ajunsă la vârsta la care simte că vrea mai multe. Cu toate acestea, psihicul și un jaf în propria casă nu o ajută foarte mult. Lo face parte din numărul impresionant de femei care an de an sunt agresate sub o formă sau alta. Aceste acțiuni pot provoca daune serioase asupra sănătății mintale a persoanei în cauză. Acest lucru m-a ajutat să fiu puțin mai îngăduitoare cu deciziile sale, am încercat să o înțeleg și să nu îmi dau ochii peste cap de fiecare dată când „se arunca în foc” cu bună știință. Cu toate acestea, uneori deciziile ei mi s-au părut exagerate.

Un alt lucru care nu mi-a plăcut la personaj a fost impresia constantă de novice în domeniu. Lo lucrează de mulți ani în jurnalism și, cu toate acestea, de fiecare dată când se află în fața subiectului nu știe ce să spună. Se pierde ușor la fiecare discuție cu orice persoană, atrage atenția asupra faptului că nu are habar de modul în care ar trebui sa acționeze. Din acest motiv nu m-a mirat deloc poziția ei modestă în cadrul companiei la care lucra. Poate este un amănunt banal, dar atunci când personajul pleacă în croazieră cu scopul de a scrie un articol bun referitor la călătorie și la oamenii influenți cu care va sta la masă, mă aștept ca acest lucru să fie susținut de o persoană capabilă.

O carte cu bune și cu rele

Inițial lectura mi s-a părut plină de replici forțate și de o expunere a situatiei într-un mod pueril. Cu timpul însă lucrurile au devenit mai bune. Am avut parte de acțiune, de suspans și de și mai multă actiune spre final. Femeia din cabina 10 a reușit să își păstreze misterul o bucată bună din carte și am apreciat acest lucru. Până în momentul în care lucrurile au fost demascate, simțeam că îmi place din ce în ce mai mult cartea. Deznodământul m-a dezamăgit însă. Au ajuns să mă irite gândurile interminabile și repetitive ale personajului, dar și calea șubredă pe care a urmat-o autoarea.

 

Prietena mea, Erin,  spune că toți avem demoni în interiorul nostru, voci care ne șoptesc că nu suntem buni de nimic, că dacă nu primim o avansare sau nu trecem cu brio un examen lumea o să vadă exact ce sac de piele și tendoane lipsit de valoare suntem în realitate. Poate că e adevarat. Poate că vocile mele erau doar puțin mai puternice.

 

Femeia din cabina 10 se află pe vasul Aurora, loc cu oameni din înalta societate și cu oameni care fac parte din presă, cei ca Lo. În acest context ies la iveală multe tipologii, comportamente și apucături. Este un loc bun în care poți observa ce își dorește fiecare raportat la nivelul la care se află. În funcție de aceste elemente, acționează complet diferit. Nu mi-am dat seama cine este Femeia, dar nici nu am încercat prea tare. Cei care sunt experimentați în anchetele literare cred că au șanse foarte mari de a trece cu brio testul. Daca te consideri una dintre acele persoane, te provoc să citești cartea și să îmi spui ce impresie ți-a lăsat. Lecturi plăcute tuturor!

Femeia din cabina 10 poate fi găsită aici, aici, aici sau aici.

  • Titlu: Femeia din cabina 10
  • Autor: Ruth Ware
  • An apariție: 2018
  • Editura: Trei
  • Număr de pagini: 400

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Impartaseste:

Adauga comentariul