Recenzie: „Să ai curajul să îţi doreşti mai mult” de Anca Moraru

Recenzie: „Să ai curajul să îţi doreşti mai mult” de Anca Moraru

Să ai curajul să îţi doreşti mai mult  a ajuns la mine într-o zi de primăvară, anotimp pe care mi l-a sugerat și coperta cărții. Însă nu pot spune același lucru despre sufletul personajului, care are mai degrabă o toamnă așezată acolo. Anca Moraru  ne propune o carte de dragoste, în care avem de-a face cu viața plină de neprevăzut a unei femei ce pare a avea ghinionul scris în frunte. Cu toții cred că am avut un astfel de moment în viață. Întrebarea este: cum reușești să scapi de el?

Să ai curajul să iubești

Întreaga poveste este bazată pe viața lui Celeste, protagonista cărții, care a ajuns la o vârstă la care își dorește mai mult. Are o carieră promițătoare ca scriitoare însă pe plan sentimental lucrurile lasă de dorit. La început spuneam că este înconjurată de ghinion iar acest lucru este vizibil după fiecare decizie luată de aceasta. În anumite momente m-am întrebat dacă tocmai faptul că își dorea prea mult acea dragoste o făcea să dea greș. Nu este ușor să fii pe locul doi într-o relație, mai ales dacă nu conștientizezi lanțul invizibil care te ține legată de aceasta.

 

Poate credeam prea mult în iubire, în poveștile cu final fericit. Poate poveștile cu final fericit au nevoie de câte un hop…

Nu am reușit să rezonez foarte mult cu Celeste fiindcă este o fire impulsivă care, cu toate că are o anumită vârstă, mi-a lăsat impresia că nu știe deloc cum să își controleze sentimentele. Comportamentul pe care aceasta îl adoptă în relațiile pe care le are, dar mai ales la finalul lor, este unul haotic. Eu sunt persoana care spune foarte greu te iubesc și nu concep faptul că azi poți iubi un om, iar a doua zi sentimentele să îi fie dăruite altei persoane.

O viață plină de neprevăzut

Personajul Celeste nu este unul rău, doar că are nevoie de o pauză în care să se reseteze. Mi-ar fi plăcut să aflu mai multe despre legătura acesteia cu familia sa căci detaliile care mi-au fost oferite nu m-au satisfăcut. Poate dacă aș fi reușit să înțeleg mai bine motivele care au dus la îndepartarea acestora mi-ar fi fost mult mai ușor să îi iert comportamentul.

Sa ai curajul să îți dorești mai mult de la tine și de la cei din jur este un avantaj pe care trebuie să știi cum să îl folosești. Celeste l-a folosit prea mult, în opinia mea. Mi-ar fi plăcut să fie mai închegată povestea și să se insiste mai mult pe anumite detalii si momente din viața personajului în loc să am parte de atât de multe întorsături de situație. Unele dintre aceste schimbări bruște m-au făcut să dau un pas înapoi în multe momente.

Dacă doriți să descoperiți cartea Ancăi Moraru o puteți găsi aici. Va urez lecturi plăcute și vă aștept cu păreri legate de carte!

 • Titlu: Să ai curajul să îţi doreşti mai mult
 • Autor: Anca Moraru
 • An apariție: 2020
 • Editura: Libris Editorial
 • Număr de pagini: 220

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comentarii (2)

 1. Anca Moraru

  22 apr. 2020 - 16:31

  Iti multumesc pentru recenzie.Celeste este intr-adevar o altfel de eroina, care in căutarea iubirii face prea multe greseli!

  • Cartoteca

   22 apr. 2020 - 16:51

   Cu mare drag, așa este! 🙂

Adauga comentariul