Sanina este a doua carte a autoarei Rodica-Corina Farago pe care o lecturez. Mă bucur că am avut încă o dată ocazia de a întâlni acelaşi stil de scriere accesibil şi curat. Sanina este mai mult decât titlul cărţii; este un personaj atipic şi special. Cu ajutorul ei am descoperit o poveste despre pierderi, acceptarea acestora şi restabilirea echilibrului. Am ştiut de la început că subiectul va fi unul atipic, aşa că am pornit cu ideea de a mă bucura de lectură fără să judec prea mult.
Povestea are loc pe meleaguri româneşti, ceea ce face mult mai uşor de vizualizat decorul acţiunii. De multe ori am primit detalii amănunţite despre zonele în care au avut loc etapele din viaţa tinerei Sanina. Acest lucru nu a făcut altceva decât să mă ajute să creez o conexiune cu personajul. Cu toate acestea, în carte totul parcă prinde un alt farmec. Parcă întreaga familie şi cei cu care intră în contact sunt sub vraja unei situaţii care depinde de fiecare în parte dacă o va accepta sau nu.

Sanina – un personaj special
Povestea începe cu prezentarea familiei Tera, stabilită în judeţul Hunedoara. O familie care a ajuns să fie incompletă în urma unui nefericit accident. Pierderea suferită de tată şi copil i-a condus către o viaţă plină de regrete şi frici. Cu toate acestea, privind în ansamblu situaţia, consider că viaţa le-a oferit în aceeaşi măsură lucruri bune care pot fi generate în urma unui rău. Ce am apreciat cel mai mult la personajul Sanina a fost maturitatea de care a dat dovadă pe parcursul acţiunii. Cumva, copil fiind, a reuşit să se agaţe de situaţiile propice care îi ieşeau în cale. La tot acest parcurs al ei au contribuit într-o însemnată măsură puterile cu care era înzestrată.
Nu este mai înţelept sau mai evoluat spiritual cel care reuşește să evite provocările, ci cel care izbuteşte să le depăşească şi să tragă învăţăminte din ele.
Pe această premisă se bazează cartea şi cu acest mesaj am vrut să rămân, să îl accept şi, de ce nu, să îl pun în practică. Sanina, prin comportamentul şi întâmplările prin care trece, ne demonstrează existenţa unei laturi aparte a sufletului. Am menţionat şi anterior, eu nu cred în totalitate în puterile cu care este înzestrat personajul. Nu pot spune că sunt adevărate sau doar o dorinţă deoarece nu sunt documenată pe acest subiect sau pur şi simplu nu am întâlnit eu oamenii care să aibă parte de aceste experienţe.
Întâmplări şi fapte
Când reuşeşti să laşi totul în urmă, te vei simţi, ca puful de păpădie care pluteşte în aer! Apoi te poţi aşeza unde îţi doreşte inimoara.
Sanina se citeşte uşor, are un ritm destul de bun şi nu se pierde în detalii, ceea ce am apreciat. Întâmplările curg şi este chiar relaxant să o urmăreşti pe fetiţa care, chiar dacă ia anumite decizii pe care nu le-am considerat credibile întotdeauna, duce o viaţă plină de aventură. Întrebările pe care le lansează cartea la început, dar şi pe parcursul lecturii vor primi răspuns la momentul potrivit. Recomand cartea celor care sunt interesaţi de spiritualitate şi de ceea ce îţi poate aduce aceasta. Mulţumesc autoarei pentru ocazia de a lectura cartea şi îi urez mult succes în viitoarele proiecte!
Dacă doriţi să o achiziţionaţi, o puteţi găsi aici.
- Titlu: Sanina
- Autor: Corina Rodica Farago
- An apariție: 2019
- Editura: CORESI
- Număr de pagini: 340