Recenzie: “Singur pe lume” de Hector Malot

Recenzie: “Singur pe lume” de Hector Malot

Atât de mult. Cât de mult? Atât de mult mi-a plăcut. În timp ce parcurgeam cartea m-am supărat pe mine. Că nu am citit-o mai din timp, când eram mai mică. Sigur mi-ar fi plăcut. Nu că acum a stat altfel treaba, dar aș fi vrut să o citesc cu ambele perechi de ochi, din diferite perioade de timp.

Este mult suflet în această carte, multe tipuri de oameni și multe situații izbitor de reale. Remi este este un orfan care va învăța în lunga sa călătorie prin viață ce înseamnă cu adevărat să fii singur, ce este o familie sau o prietenie.

De asta spun că este potrivită pentru orice vârstă. Uneori, cu cât înaintezi în viață, cu atât te simți mai singur pe lume fiindcă începi să descoperi adevăruri pe care înainte poate nu le percepeai. Acum vezi mai mult decât un zâmbet pe chipul oamenilor. Acum te temi de unele mâini întinse. Acum cunoști adevărul: ura, minciuna, invidia. Te temi de ele și greu ajungi la suflete care să nu fie pătate atât de mult de ele. Greu te păstrezi pe tine curat.

Remi a învățat să ghicească aceste pete mai din timp și aventura vieții sale este o lecție ce trebuie aflată, citită și înțeleasă de toți. Așa că vă recomand cartea, nu mai stați pe gânduri. Aveți dreptul să vă supărați pe mine dacă nu v-a plăcut, dar doar la final.


Singur pe lume este disponibilă pe Cărturești, Libris sau Librăria Delfin.

  • Titlu: Singur pe lume
  • Autor: Hector Malot
  • Editura: Corint
  • An apariție: 2021
  • Număr de pagini: 560

Adauga comentariul