Viața ca un râu de Shelley Read (recenzie)

Viața ca un râu de Shelley Read (recenzie)

Viața ca un râu este noutatea de la Editura Litera despre care toată lumea vorbește. Și pe bună dreptate. Nu pare a fi un debut literar, căci Shelley Read povestește atât de frumos încât lasă impresia că face acest lucru dintotdeauna. Nu apelează la artificii, nu îți ascunde lucruri și din acest motiv anticipezi mare parte din întâmplări încă de la primul capitol. Viața ca un râu nu are nevoie de o rezolvare, ci de o persoană căreia să i se destăinuie.

Viata ca un rau de Shelly Read
Viața ca un râu de Shelly Read

De la adolescentă la femeie

Atmosfera intimă este construită de Victoria Nash, inițial o adolescentă cu multe întrebări și lipsuri, mai târziu o femeie cu și mai multe întrebări, doar că de altă natură. Născută într-o familie cu istorie și anumite principii, lipsa mamei de la o vârstă fragedă își va pune amprenta asupra destinului ei. Știe tot ce trebuie pentru a ține în picioare casa în care are parte doar de influență masculină, dar nu este stăpână pe sentimentele feminine pe care începe să le experimenteze. La fel de nesigură este și de întâlnirea cu Wilson Moon despre care putem spune că a fost momentul de cotitură din viața acesteia.

Cât de multe lucruri putem învăța din viața unui om? Atât cât dorim să vedem și înțelegem. Dacă acordăm răbdare vieții Victoriei și lăsăm deoparte judecata pe care am fi tentați să i-o aplicăm, vom atinge subiecte pe care toți le experimentăm la un moment dat. Puterea de a merge mai departe este unul dintre cele mai aprinse, în combinație cu iertarea de sine și a celui care a lovit.

 

Multe se schimbaseră, însă istoria se ținea de mine ca un ghimpe încăpățânat. Punctul acela mi se păruse cel mai potrivit pentru o reuniune, o socoteală cu trecutul înainte de a întoarce fața spre viitor, însă acum, privind apele albastre și frământate de deasupra locurilor unde se aflase cândva Iola, nu mai eram sigură.

 

Viața ca un râu – o recomandare

Mi-a plăcut stilul autoarei, liniștea pe care o emană povestea și structura cărții. Viața ca un râu este o lectură potrivită pentru momentele în care simți că ai nevoie de un impuls pentru a merge mai departe. Este posibil să rezonezi cu greutățile prin care trece personajul sau doar să furi din curajul acestuia. Vă recomand cu drag acest titlu și vă aștept cu interes părerile! 

Viața ca un râu este disponibilă pe Editura Litera.

Aici găsești alte recenzii pentru cărțile apărute la editura Litera.

  • Titlu: Viața ca un râu
  • Autor: Shelley Read
  • Editura: Litera
  • An apariție: 2023
  • Număr de pagini: 304

Adauga comentariul