Zborul albinelor de Sofia Segovia (recenzie)

Zborul albinelor de Sofia Segovia (recenzie)

Așa de greu îmi este să vorbesc despre Zborul albinelor…nu că nu mi-ar fi plăcut, dar nici nu m-a impresionat. Sunt undeva la mijloc, indecisă. Uneori mi se întâmplă să îmi doresc foarte tare o carte fiindcă e coperta superbă, la fel ca în cazul de față. Tocmai din acest motiv, necitind nimic despre ea, m-a luat cumva prin surprindere construcția acesteia.

zborul albinelor de sofia segovia

Zborul albinelor – o poveste atipică

Eram într-o perioadă în care citeam o carte pe zi, iar atunci când am intrat în această poveste ritmul mi-a încetinit instantaneu.  Zborul albinelor de Sofia Segovia este o carte care are nevoie de răbdare și înțelegere. Are o poveste lungă, plină de detalii mai mult sau puțin importante. Uneori cam prea puțin importante, ceea ce m-a și deranjat. În prima jumătate a cărții deja mă întrebam ce citesc și unde vrea să ajungă. După acest punct am început să mă obișnuiesc cu personajele și povestea, iar la final am putut spune că mi-a plăcut. Parcă uitasem “munca” depusă ca să ajung acolo.

 

Nimeni nu știa de cât timp fusese abandonat copilașul sub pod, gol și înfometat. Nimeni nu își putea explica cum de supraviețuise forțelor naturii fără să sângereze până la moarte…cu toții se întrebau cum de fusese găsit de Nana Reja, acoperit de o pătură vie de albine.

 

La scară largă este vorba despre o familie din Mexic care găsește un bebeluș abandonat, dar protejat în totalitate de albine. Copilul este diferit, are unele abilități speciale și povestea se va baza pe relația lui cu familia, dar și cu albinele sale. Acțiunea este plasată în timpul Revoluției mexicane și a Gripei spaniole. Acest lucru cred că este important de ținut minte fiindcă am citit undeva că ar fi o carte rasistă, însă trebuie ținut cont de context.

Autoarea scrie o ficțiune istorică care a fost comparată ca stil cu unul dintre marii scriitori de realism magic – Gabriel Garcia Marquez. Și mie mi se pare la fel, parcă are ceva din Un veac de singurătate. Dacă sunteți fani ai titlului menționat, s-ar putea să vă surprindă această lectură.  Dacă sunteți interesați de carte o găsiți pe Litera, Libris sau Librex.

  • Titlu: Zborul albinelor
  • Autor: Sofia Segovia
  • Editura: Litera
  • An apariție: 2022
  • Număr de pagini: 560

Adauga comentariul