TEST – Ghicește scriitorul român contemporan

TEST – Ghicește scriitorul român contemporan

Testul literar de astăzi este despre scriitori români contemporani. Avem oameni buni, oameni care știu să scrie, să transmită și să se facă iubiți de noi, cititorii. În lista pe care am selectat-o sunt titluri pe care le-am citit și pe care le recomand cu încredere, dar și titluri pe care le am în plan pentru viitorul apropiat. Sigur că sunt mult mai mulți, dar pentru frumusețea punctajului de 10, am ales acest număr. Nu pot spune care sunt citite și care sunt necitite aici, fiindcă aș strica plăcerea jocului, dar dacă doriți să discutăm despre acest lucru, vă aștept în privat pe rețelele de socializare. Mult succes la test și lecturi plăcute!

Tu ce punctaj ai obținut la test?

0%

Ghicește scriitorul român contemporan

1. Sunt o babă comunistă este o carte scrisă de ...

Descriere:

Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceausiste, cu puțin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care și-a trăit cea mai mare parte a vieții sub regimul „puterii populare”, primește un telefon de la Alice, fiica sa, emigrată în Canada, prin care este îndemnată „să nu voteze cu foștii comuniști”. Acest telefon, urmat de alte discuții în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară.

2. Lizoanca este o carte scrisă de ...

Descriere:

„Lizoanca este o carte cutremurătoare, scrisă într-un stil rafinat și nuanțat.” (Martina Freier)

3. Îngeri rătăciți este o carte scrisă de ...

Descriere:

Îngeri rătăciţi ne îndeamnă la documentare şi ne roagă să nu îi uităm pe cei care au luptat pentru ca noi să fim aici. Prin povestea de viaţă a personajelor prezente în carte, Autorul aduce un omagiu sufletelor care au rămas captive pe străduţele pe care s-au dus lupte crâncene. Ne ajută să ne reamintim sau să cunoaştem, ne pune în faţă adevărul şi ne oferă şansa de a alege ce să facem cu el. Îl credem sau nu, îl dăm şi altora sau nu, facem ceva cu el sau nu. Alegerea este mereu la noi şi în noi. (cartoteka.ro)

4. Biblia pierdută este o carte scrisă de ...

Descriere:
Trei crime îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton, aflat la Sighișoara pentru o conferință de istorie. Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Țepeș, a finanțat un proiect ambițios care avea să schimbe fața întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiți inițiați. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută și ca Biblia lui Gutenberg.

5. Măștile fricii este o carte scrisă de ...

Descriere:

O carte despre modul în care traumele din copilărie ajung să ne domine și să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici și de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent și incapabil să își depășească neputințele. 

6. Fracturi este o carte scrisă de ...

Descriere:

Un presupus atentat cu mașină. Un manipulator media, lipsit de scrupule. Sentimentul de vinovăție. Lupta disperată de-a nu pierde controlul. Acesta este un roman fascinant despre trezirea conștiinței.

7. Inocenții este o carte scrisă de ...

Descriere:

Două viziuni asupra lumii: cea a unei fetiţe care vede lucrurile într-un fel extrem de personal şi cea a femeii care descoperă secretele înecate în trecut. Naivitatea comică a primei voci învinge melancolia celei de-a doua.

8. Casa din Strada Sirenelor este o carte scrisă de ...

Descriere:

Într-o seară de Sfântul Andrei, profesorul Faustin invită la o masă îmbelșugată în casa sa veche de pe Strada Sirenelor doisprezece cunoscuți. Firi contrastante, indivizi cu preocupări total diferite, aceștia încep să-și depene amintiri inexplicabile din trecutul lor, pornind de la articolul din presă al unuia dintre invitați, care aborda decizia Bisericii Ortodoxe de a refuza înmormântarea creștinească pentru cei ce aleg să fie incinerați. 

9. Solenoid este o carte scrisă de ...

Descriere:
Primul meu gând, odată-ncheiată lectura, a fost să-mi scriu pe cartea de vizită «Eu am citit Solenoid». E un eveniment care-ți taie oarecum viața în două: cine va citi cartea va înceta să mai fie un cititor de rând.“ (Gabriel LIICEANU)

10. Un nor în formă de cămilă este o carte scrisă de ...

Descriere:

Un nor în formă de cămilă" rescrie tragedia din Hamlet, recompunînd istoria tulburată a unei familii pentru care teatrul este singurul acasă. O tensionată înfruntare a orgoliilor, singurătăților și obsesiilor, în care fiecare dintre protagoniști încearcă să afle cine este cu adevărat, dincolo de iluziile care se creează în ambianța scenei.

Your score is

0%

 

Impartaseste:

Adauga comentariul